miercuri, 28 septembrie 2016

Între ipocrizia lui Dragnea, disperarea lui Ghiță ”Sebi” și somnul delicat al UNJR, AMR ȘI CSM

A devenit un truism afirmația că viața noastră politică băltește în mediocritate, ipocrizie și pe alocuri ticăloșie. Din păcate, nou veniții în politică cu pretenții de ”anti-sistem”, cu funcții sau nu, se zbat și ei uneori între demagogie și neputință, dar să spunem că acesta este un alt subiect, mai puțin grav, care excede oricum articolului de față.
Ieri seară, la TV, dl Dragnea a probat tot ce-i mai periculos în politica românească actuală: lupul în haină de oaie!
Conform spuselor sale, dl Dragnea a fost condamnat pentru că a respectat voința românilor. De fapt, a fost condamnat pentru că a falsificat voința/ votul unora dintre români.
Dl Dragnea, cu voce blândă de unchieș de țară, deplânge că nu avem capacități de producție. De fapt, dânsul prezidează un partid, ipocrit numit Social Democrat, care a jefuit România de câte ori a avut puterea. Un partid cu lideri care locuiesc în palate al căror cost e imposibil de justificat cu venituri legale. Dl Dragnea ”înobilează” un astfel de palat în cel mai sărac județ al țării, pe care l-a jefuit – pardon! – păstorit sistematic de ani de zile.
Dl Dragnea, cu față de Moș Crăciun, ne spune că va aduce odată cu guvernarea dumnealui  legea răspunderii magistraților, adică o lege care există deja din 2011. De fapt, dl Dragnea prezidează un partid care în 2011 a votat împotriva legii răspunderii disciplinare a magistraților, pentru că atunci încerca să obțină benevolența unor costinii în robe, orchestrați de – vă mai aduceți aminte!? –  mardeiași politici precum Cătălin Voicu, nelipsit de lângă ”dl Adrian” și ”nenea Viorel”, plecați toți între timp, pe calea penitenciarului.
Trecem peste faptul că s-a ajuns atât de jos în politică încât un hoț de voturi dovedit și condamnat definitiv de cea mai înaltă curte din România – mă refer la președintele PSD – își dă senin cu părerea despre justiție! În timpul acesta, UNJR, AMR și CSM dorm în cizme, pe alocuri cu tocuri, în loc să-i spună răspicat în față că un cetățean care a călcat legea penală nu are căderea penală –  pardon! – , morală, să-și dea cu părerea despre dreptate, răspundere și justiție! Trec peste faptul că răspunderea materială a magistraților este socotită de Curtea de la Veneția drept o restrângere a independenței justiției. Asta deja e prea sofisticat pentru un ignorant cu pretenții de mare om politic, un simplu trăgător de sfori care în politica europeană este un zero barat, un politruc care în Parlamentul Britanic ar duce cel mult tava cu cafele!
Dormiți, magistrați, dormiți, în timp ce infractorii vă trag palme la televizor, vă amenință răspicat independența și vă calcă în picioare și târăsc în noroiul politicii doar pentru că unii dintre voi au avut curajul să-i trimită la pușcarie, doar pentru a încetini mersul dosarelor! Mă refer la zvârcolirile lui Ghiță ”Sebi” în fața tăvălugului implacabil al DNA. Indiferent de campaniile electorale, luptele politice și temele agendei publice, opțiunea pentru justiție independentă, drepturi și libertăți și combaterea corupției trebuie să rămână la baza democrației noastre.
Dlor magistrați, ce credeți că vă vor face infractorul Dragnea, inculpatul Ghiță ”Sebi”, urmăritul penal Tăriceanu și inculpatul Ponta, dacă vor avea din nou pâinea și cuțitul guvernării?! Vă războiți azi cu o biată fructă fără apărare, ce-i drept fără noroc în viața de ministru, în timp ce penalii își ascut cuțitele politice cu care vă vor reteza chirurgical independența, iar voi nu glăsuiți nici măcar un ”miau”! Voi nu vedeți, UNJR?! Voi nu vedeți, CSM?! Dacă nu vă ridicați acum cu glas puternic împotriva hoților, sub pretextul că nu vă amestecați în politică, acum, când acei politicieni penali pregătesc eșafodul legislativ pentru anti – corupție și independența justiției, veți purta răspunderea lașității în fața misiunii de a apăra societatea de impostură și hoție la vârf! Curaj!
Cetățenii noștri și o întreagă lume democratică euro – atlantică și-au pus speranța în justiția noastră pentru curățirea societății românești! Eu cred totuși că nu sunt speranțe deșarte, dar acum e un moment dificil, în care magistrații nu pot sta deoparte. Nu le cer să se amestece în politică! Le cer doar să-și apere liderii, independența și să pună la punct infractorii cu tupeu, așa cum sunt cei din categoria domnilor Dragnea și Ghiță!
Rugămintea mea nu este altceva decât o formă de respect și de preocupare pentru independența lor, crucială pentru democrația noastră!
PS. Oare de ce dl Ghiță ”Sebi” nu își dă demisia din Parlament, dacă tot s-a ”autodenunțat” că a manipulat și falsificat un raport oficial al unei autorități publice? Cumva pentru că rămâne fără imunitate parlamentară?
PS1. Oare cunoaște domnul Ghiță ”Sebi” istoria piloților kamikaze din Pacific, de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial?! Ei au produs daune unor portavioane, dar n-au întors soarta implacabilă a războiului democrației cu autoritarismul, ci doar l-au făcut mai sângeros!
Ai informatii despre tema de mai sus? Poti contribui la o mai buna intelegere a subiectului? Scrie articolul tau si trimite-l la editor[at]contributors.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu