joi, 2 februarie 2017

Iohannis: Solicit ministrului de Interne şi Jandarmeriei să explice de ce au fost lăsate elemente violente să distrugă o manifestaţie paşnică

02 Feb 2017 - 11:20
Iohannis: Solicit ministrului de Interne şi Jandarmeriei să explice de ce au fost lăsate elemente violente să distrugă o manifestaţie paşnică
Preşedintele Klaus Iohannis solicită ministrului de Interne, Carmen Dan, şi Jandarmeriei să explice de ce "au fost lăsate elemente violente să distrugă o manifestaţie paşnică".

"Solicit doamnei ministru (n.r. - de Interne) şi Jandarmeriei lămuriri foarte clare (...) de ce au fost lăsate elemente violente să distrugă o manifestare paşnică", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, citează Agerpres.
El s-a declarat nemulţumit de modul în care MAI şi Jandarmeria au acţionat faţă de grupurile de "demonstranţi violenţi".

"Aseară au avut loc demonstraţii şi proteste masive în toată ţara. Sunt foarte impresionat de amploarea acestor manifestări şi de faptul că românii au înţeles foarte bine despre ce este vorba cu această OUG de modificare a Codului penal şi Codului de procedură penală şi au arătat foarte clar ce vor: un stat de drept. Aceste demonstraţii au fost unele eminamente paşnice, românii s-au adunat în număr foarte mare şi paşnic şi şi-au spus păsul, asta până după ora 10,00 (n.r. 22,00), când un grup, grupuri - asta vom şti mai târziu - de demonstranţi violenţi au intrat în Piaţa Victoriei şi au deturnat demonstraţia. A fost evident pentru oricine a urmărit desfăşurarea evenimentelor că românii au demonstrat în număr foarte mare, paşnic şi au spus foarte clar ce doresc. A fost la fel de evident că aceşti demonstranţi violenţi, ca să nu spun altceva, au venit cu scopul de a strica manifestaţia din Piaţa Victoriei. Felul în care Ministerul de Interne nu a gestionat situaţia şi felul în care jandarmii au acţionat faţă de aceste grupuri de instigatori mă nemulţumeşte profund", a precizat şeful statului.

Potrivit acestuia, structurile de forţă au avut toate informaţiile necesare în legătură cu aceste grupuri. 

"La Ministerul de Interne s-a ştiut foarte exact când, unde şi ce grupuri se pregătesc pentru a 'sparge' demonstraţia din Piaţa Victoriei. În loc să îi izoleze pe aceştia acolo unde s-au adunat şi s-a ştiut foarte bine unde s-au adunat, i-au lăsat liberi să se amestece printre demonstranţii paşnici, punând astfel în pericol nu doar demonstraţia, ci au pus în pericol sănătatea şi chiar viaţa românilor simpli, care s-au dus să demonstreze în mod paşnic", a afirmat Iohannis.

Şeful statului consideră foarte grav faptul că ministrul de Interne s-a dus la televizor şi a spus că nu a ştiut nimic despre aceste evenimente.

"Păi dacă nu a ştiut nimic este cu atât mai grav. Înseamnă că nu conduce ministerul, ci doar stă în minister. Acest lucru este inadmisibil", a adăugat Iohannis.

GALERIE FOTO - Cel mai mare protest din ultimii 27 de ani

Prima reacție a lui Ionuț Negoiță despre huliganii de la protest: ”Nu am nici o legătură cu cei care au creat violențele de aseară!”
Citeşte mai multe despre:   iohannis,   măi,   ministerul de interne,   jandarmerie,   proteste

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu