sâmbătă, 29 august 2015

Ajutoare alimentare pentru un sfert din populația județului

Ajutoare alimentare pentru un sfert din populația județului

Ajutoare alimentare pentru un sfert din populația județului
28 August
19:13 2015
Programul Operaţional pentru ajutorarea persoanelor cele mai defavorizate a fost îmbunătăţit, ca urmare a sugestiilor primite din teritoriu. Guvernul a decis, printr-o hotărâre, să elimine anumite aspecte birocratice şi să includă în categoria persoanelor defavorizate şi pe cele care nu figurează cu niciun venit.
Conform noului act normativ, adoptat luna aceasta, s-a renunţat la cupoanele individuale pe care cetăţenii le-au primit anul trecut, prin poştă, şi cu care trebuiau să se prezinte la primărie în vederea ridicării produselor. Acum, ridicarea produselor se va realiza pe baza actului de identitate.
Beneficiarii acestui program vor fi familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, şomerii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj în cuantum lunar stabilit conform prevederilor legale de până la 450 lei, inclusiv, şi şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă ce nu beneficiază de indemnizaţie, pensionarii ale căror venituri sunt de până la 450 lei/lună inclusiv, persoane cu handicap, invalizi, veterani de război.
Documentul mai prevede ca persoanele netransportabile să primească aceste produse acasă. În unele localităţi, printre care şi municipiul Roman, acest lucru se întâmpla deja, deşi nu era stipulat în hotărârea de Guvern.
La nivelul judeţului Neamţ s-a format grupul de lucru care va gestiona implementarea programului. În plus, fiecare primărie a raportat numărul de beneficiari Ministerului Fondurilor Europene, instituţie care, acum, organizează licitaţia pentru produsele ce vor fi distribuite nemţenilor la iarnă.
Conform raportărilor din această lună, în judeţul Neamţ au fost identificaţi 125.867 de potenţiali beneficiari, faţă de 91.145 de beneficiari raportaţi în 2014. Raportat la populaţia judeţului, de aproximativ 450.000 de locuitori, rezultă că unul din patru nemţeni este, conform definiţiei Guvernului, persoană defavorizată.
Fiecare persoană va primi trei kilograme de făină albă, trei kilograme de mălai, două pungi de paste făinoase, trei litri de ulei, două kilograme de zahăr, o conservă de carne de vită, două kilograme de orez, două conserve de pastă de tomate şi un kilogram de fasole boabe.

Comentarii

0 comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu