duminică, 30 august 2015

PROGNOZA METEO pentru URMATOARELE ZILE. Se anunta TEMPERATURI CANICULARE si DISCONFORT TERMIC ridicat



Meteorologii anunta temperaturi ridicate pentru zilele urmatoare. Mercurul din termometre ajunge sa creasca pana la 37 de grade Celsius, la umbra. De joi pana duminica vremea se racoreste.

PROGNOZA METEO DUMINICA. Vremea se va mentine calduroasa, caniculara dupa-amiaza in Crisana, Banat, Oltenia si pe arii restranse in rest. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi usor pragul critic de 80 de unitati, local, in zonele de campie si de podis din vestul si sudul tarii si doar izolat in restul teritoriului. Meteorologii prognozeaza asadar, la umbra, de la 27 grade pe litoral pana la 36 grade in Campia de vest dar si in sud-vestul Olteniei. Cerul va fi variabil in nordul, in centrul si in estul tarii dar si la munte si mai mult senin in celelalte regiuni. Vantul va sufla cu unele intensificari in Dobrogea, in sudul Banatului si pe crestele montane.

In Capitala, vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza, cand se va inregistra o temperatura maxima in jurul valorii de 35 de grade. Cerul va fi senin, iar vantul ce sufla cel mult moderat nu prea reuseste sa racoreasca atmosfera.

PROGNOZA METEO LUNI. Si la inceputul saptamanii viitoare valul de caldura persista peste tara noastra asa ca luni vremea va fi in continuare calduroasa, caniculara si cu disconfort termic ridicat, dupa-amiaza, in regiunile vestice si local in celellate zone de campie si izolat chiar si in zonele de poadis. In ultima zi a verii calendaristice cerul va fi mai mult senin, vantul ceva mai alert doar prin sudul Banatului si pe crestele montane iar maximele se vor situa in general intre 27 grade pe litoral si 36 de grade in Campia de vest, in Lunca Duabrii si in jumatatea sudica a Moldovei dar in zolat in vest, nord-vest mercurul se poate apropia chiar de 37 grade.

Vremea va fi in continuare calduroasa, caniculara dupa-amiaza si in Capitala. Cerul va fi senin, vantul abia adie si vom resimti din plin cele aproximativ 35 grade la umbra si mult mai multe la soare, in centrul orasului.

PROGNOZA METEO MARTI. Vremea se va mentine calduroasa, local caniculara si cu disconfort termic accentuat, dupa-amiaza, in zonele de campie si de podis. Cerul va fi mai mult senin. Iar vantul are ceva rabufniri doar pe crestele montane si in Delta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 26 grade pe litoral si 36 de grade in Campia de vest si in Moldova, dar in zonele joase din est e posibil sa se inregistreze chiar si 37 grade la umbra.

In Capitala, vremea se va mentine calduroasa, caniculara dupa-amiaza, cu cerul senin si doar cateva adieri ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 35 de grade, asa ca diconfortul termic va fi destul de accentuat, iar cea minima va fi de 17...19 grade.

TENDINTA MIERCURI. Vremea ramane calduroasa, local caniculara in zonele de campie si de podis, cu temperaturi maxime cuprinse, in general, intre 26 grade pe litoral si 36 de grade in Campia de vest dar si in Moldova. Cerul mai mult senin ziua, se va innora treptat in cursul noptii in vestul si in sud-estul tarii, precum si in nordul Carpatilor Orientali, insa sansele de ploi sunt inca destul de mici.

De joi pana duminica vremea se racoreste, mai intai in partea de vest, de centru si nord, iar in weekend si in restul tarii. Sansele de aparitie a ploilor vor fi mai mari in regiunile vestice, nordice si centrale, precum si in zonele montane.

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu