luni, 31 august 2015

10 priveliști uluitoare de la mare altitudine care iti vor taia respiratia (GALERIE FOTO)

Autor: Larisa Eremia 31 Aug 2015 - 11:24
10 priveliști uluitoare de la mare altitudine care iti vor taia respiratia (GALERIE FOTO) claudiu nicolae paizan/Getty Images/iStockphoto Cetatea Poienari Romania
Vezi galeria foto


Cotidianul spaniol ElMundo a realizat o listă a celor mai impresionante 10 priveliști din lume. România se află în acest top. Despre ce locație credeți că este vorba?

HUAYNA PICCHU (PERÚ)
Cunoscut și sub denumirea de young man („tânărul”), muntele Huayna Picchu veghează asupra vechii cetățeni Machu Picchu, fiind cunoscut din toate vederile și fotografiile care promovează această destinație turistică. Acesta poate fi escaladat de vizitatori cu ușurință, în ciuda altitudinii impresionante (se urcă până la 2.693 m). Priveliștea este uluitoare și aveți ocazia de a realiza fotografii similare cărților poștale.


Platforma 5Fingers (AUSTRIA)
În regiunea Salzkammergut, una din cele mai frumoase din Austria, aproape de Hallstatt, se găsește platforma 5Fingers. După cum ne putem da seama din denumire, structura se aseamănă unei mâini cu cele cinci degete întinse și oferă una din cele mai spectaculoase perspective asupra munților Alpi. Cu adevărat impresionantă este senzația de gol de sub picioare.


San Juan de Gaztelugatxe (SPANIA)
San Juan de Gaztelugatxe este o insulă pe care trebuie neapărat să o vizitați în cazul în care v-ați propus o vacanță în Țara Bascilor. Având formă de con, insula găzduiește în cel mai înalt punct al său o bisericuță dedicată Sf. Ioan Botezătorul. Pentru a putea admira peisajul, va trebui să urcați 241 de scări, dar imaginea de care vă veți bucura merită să depuneți acest efort.


Preikestolen (NORVEGIA)
Pentru a ajunge pe această formațiune stâncoasă va trebui să parcurgeți un drum de două ore, nu tocmai complicat, dar solicitant. Ținând cont de faptul că în Norvegia plouă constant, la coborâre va trebui să aveți mare grijă. Totuși, senzația de a fi la 600 de metri deasupra nivelului mării și vederea de ansamblu asupra fiordului Lysefjorden vă va face să uitați de oboseala drumului.


Perito Moreno (ARGENTINA)
Grație mărimii și accesibilității, ghețarul Perito Moreno este una din cele mai populare destinații turistice din Argentina, între octombrie și martie. La capătul unui drum mai mult sau mai puțin anevoios, vizitatorii vor avea parte de o imagine uluitoare, pictată parcă în mii de nuanțe, de la un albastru profund până la cel mai strălucitor alb. Profesioniștii care doresc să evite turiștii pot parcurge un traseu alternativ, de 6 ore.


Cetatea Poienari (ROMÂNIA)
Majoritatea destinațiilor turistice din România recomandate turiștilor străini sunt împletite cu legenda lui Dracula. Și această cetate a fost reconstruită din ordinului lui Vlad Țepeș, în secolul al XV-lea, utilizată drept fortăreață împotriva invaziilor otomane. Cetatea Poienari a fost reședința secundară a domnitorului. Pentru a vă bucura de aerul tare și rece de munte și frumusețea aparte a văilor văzute de la înălțime, va trebui să urcați cele 1.480 de scări de piatră. Citadela este situată în Cheile Argeșului, lîngă localitatea Arefu, la cîțiva kilometri de barajul și lacul de la Vidraru.


Sapa (VIETNAM)
Sapa este una din locațiile vietnameze în care turismul înflorește. În ultima perioadă, a devenit una din destinațiile favorite ale europenilor și nord-americanilor și nu fără motiv. Poziționarea acestui orășel (1500 m deasupra nivelului mării) oferă vedere de ansamblu asupra munților din împrejurimi și a lanurilor de orez în zilele senine de vară.


Giant's Causeway (IRLANDA)
Deși formațiunile din mezozoic sunt situate preponderent la nivelul mării, pentru puțină diversitate și o nouă perspectivă asupra acestei incredibile formațiuni geologice puteți urca cele 162 de trepte care conduc pe o potecă denumită Shepherd Steps. De la înălțime, formele rocilor se disting cu mai multă ușurință și parcă prind viață.


Craterul vulcanului Hverfell (ISLANDA)
Hverfell este un munte vulcanic, format acum 2500 de ani. Este situat la nord de lacul Myvatn și oferă o perspectivă fantastică asupra acestuia și asupra celorlate formațiuni vulcanice din zonă, putând fi observate urmele erupțiilor din 1720 și 1920. Craterul vulcanului are un diametru de aproximativ 1 km și o adâncime de 140 de metri.


Zakopane (POLONIA)
Chiar și o țară cu un relief relativ plan precum Polonia poate oferi peisaje montane impresionante. În sudul țării, nu foarte departe de Cracovia, se găsește un orășel numit Zakopane. Destinația este una ideală mai ales în anotimpul rece pentru pasionații sporturilor de iarnă: ski, snowboarding și sărituri cu ski-urile. În timpul verii, turiștii se pot bucura de vederea panoramică a munților Tatra, drumeții și speologie.

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu