luni, 31 august 2015

“Let’s Do It, Romania!”, aplicație de mobil pentru raportarea deşeurilor

“Let’s Do It, Romania!”, aplicație de mobil pentru raportarea deşeurilor

“Let’s Do It, Romania!”, aplicație de mobil pentru raportarea deşeurilor
30 August
17:32 2015
O aplicaţie pentru telefonul mobil le va spune autorităţilor unde este mizerie şi situaţia va fi monitorizată până la rezolvarea problemei. Începând cu 26 august, toţi românii care doresc să contribuie la curăţarea de deşeuri a României au la dispoziţie aplicaţia şi platforma “Let’s Do It!”.
aplicatieCu ajutorul aplicaţiei de mobil, voluntarii pot oricând să marcheze deşeurile întâlnite în oraş sau în natură pe harta deşeurilor, pentru a fi, apoi, raportate către autorităţi şi curăţate în 30 de zile, conform legii. Fiecare voluntar va primi constant mesaje cu statusul sesizării, până când zona este curăţată.
“În afara aplicaţiei de mobil disponibile gratuit pe Google Play şi, în curând, şi pe App Store, proiectul include şi platforma online. Fiecare sesizare include coordonatele GPS ale zonei raportate şi detalii despre deşeurile identificate (componenţă, dimensiuni şi orice alte detalii relevante). Toate aceste informaţii vor fi trimise automat autorităţii publice locale responsabile pentru curăţarea zonei sesizate”, se precizează într-un comunicat Let’s Do It, Romania. Harta deşeurilor este disponibilă online pe site, după ce utilizatorul aplicaţiei se loghează.
“Împreună cu partenerii de la «Let’s Do It, Romania!», am dezvoltat aplicaţia pe care o lansăm astăzi, prin care fiecare român posesor de smartphone poate deveni un adevărat comisar de mediu. Vreau să felicit echipa «Let’s Do It, Romania!» pentru iniţiativă şi pentru efortul depus. Raportarea deşeurilor este doar prima etapă de dezvoltare a aplicaţiei. Suntem deja în discuţii pentru introducerea posibilităţii de a raporta tăieri ilegale de pădure şi poluări ale aerului sau cursurilor de apă. Sper ca, astfel, în viitorul apropiat, să avem un instrument complet de raportare pe mediu, la îndemâna tuturor românilor”, a declarat Graţiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.
Proiectul a fost demarat cu ajutorul fondurilor obţinute în campania de crowdfunding lansată de echipa “Let’s Do It, Romania!” în luna mai, care a atras, totodată, şi susţinerea companiilor private. Partenerul “Let’s Do It, Romania!” pentru dezvoltare este compania de software QUALITANCE.

Comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu