luni, 31 august 2015

ADMITERE IN MAGISTRATURA – Iata subiectele pe care le-au avut de rezolvat cei aproape 900 de candidati la concursul de admitere in magistratura. Candidatii au sustinut proba de verificare a cunostintelor juridice la drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal. Sunt disponibile 28 de posturi de judecator de judecatorie si 25 de posturi de procuror la parchete de pe langa judecatorii (Subiectele si baremele)

La Universitatea “Nicolae Titulescu” din Bucuresti a avut loc, duminica 30 august 2015, prima proba din concursul de admitere in magistratura. Este vorba despre proba eliminatorie de tip grila de verificare a cunostintelor juridice la materiile drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal.
Prima proba a fost sustinuta de aproape 900 de candidati. Astfel, potrivit informatiilor oferite de CSM, la concursul de admitere in magistratura s-au inscris 893 de candidati. Dintre acestia, 852 au indeplinit conditiile de participare la concurs, astfel ca au putut sa sustina proba de verificare a cunostintelor juridice.
Urmeaza verificarea rationamentului logic
La fel ca la concursul de admitere la INM, candidatii de la concursul de admitere in magistratura au avut de rezolvat un test tip grila cu 100 de intrebari. Au fost cate 25 de intrebari pentru fiecare materie, mai exact pentru drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal.
Fiecare candidat trebuie sa obtina minim 70 de puncte, un raspuns corect valorand un punct, pentru ca apoi sa poata participa la cea de-a doua proba, testul grila de verificare a rationamentului logic. Aceasta a doua proba, la randul ei eliminatorie, va avea loc in 13 septembrie 2015.
Cei 852 de candidati se lupta pentru ocuparea a 28 de posturi de judecator in cadrul judecatoriilor si a 25 de posturi de procuror la parchetele de pe langa judecatorii.
Accesari:287

Comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu