luni, 31 august 2015

SUBIECTE PENTRU ADMITEREA LA INM – Peste 3.200 de candidati au sustinut prima proba din concurs, cea de verificare a cunostintelor juridice la materiile drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal. Candidatii care vor obtine minim 70 de puncte vor fi declarati admisi. Urmatoarea proba este testul de verificare a rationamentului logic (Subiectele si baremele)


Au fost publicate subiectele la prima proba a concursului de admitere la Institutul National al Magistraturii. Peste 3.200 de candidati, care indeplinesc toate conditiile de participare la concurs, au sustinut, duminica 30 august 2015, prima proba a concursului. Este vorba despre proba eliminatorie tip grila de verificare a cunostintelor juridice la materiile drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal.
Potrivit CSM, la concursul de admitere la INM s-au inscris 3.297 de candidati, dar, in urma verificarilor, s-a stabilit ca nu toti port participa la prima proba. Mai exact, s-a constatat ca 3.267 de candidati pot sustine proba eliminatorie de tip grila.
Candidatii trebuie sa obtina minim 70 de puncte pentru a merge mai departe
Aceasta presupune un test grila cu 100 de intrebari, cate 25 pentru fiecare materie (drept civil, drept procesual civil, drept penal si drept procesual penal). Lucrarile se noteaza cu „admis” sau „respins”, in functie de punctajul obtinut de fiecare candidat. Pentru a sustine cea de-a doua proba a concursului, cea de verificare a rationamentului logic, candidatii trebuie sa obtina la prima proba minim 70 de puncte. A doua proba va avea loc in 13 septembrie 2015.
Amintim ca cei peste 3.200 de candidati se se lupta pentru ocuparea a 140 de locuri de auditori de justitie, 70 dintre ele fiind alocate functiei de judecator, iar celelalte 70 functiei de procuror.
Accesari:339

Comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu