Angajații din învățământ se pregătesc de grevă
19 August
19:18
2015
Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret” salută decizia Guvernului de a majora salariile din Sănătate şi solicită ca şi angajaţii din învăţământ să aibă parte de acelaşi tratament. “În toate discursurile publice, reprezentanţii Guvernului au declarat că Educaţia şi Sănătatea vor fi prioritare. Aşteptăm ca, în perioada imediat următoare, să avem o întâlnire cu prim-ministrul pentru a stabili şi majorările din Educaţie. Considerăm că trebuie finalizate, în regim de urgenţă, discuţiile privind proiectul Legii salarizării bugetarilor, astfel încât, de la 1 octombrie, şi angajaţii din învăţământ să beneficieze de majorări în concordanţă cu importanţa activităţii prestate”, a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”.
Federaţia avertizează membrii Guvernului că majorările salariale acordate în ultima perioadă unor categorii de personal în detrimentul altora au dus la accentuarea stării de nemulţumire în rândul angajaţilor din învăţământ, care poate conduce la posibile acţiuni de protest cu ocazia începerii noului an şcolar.
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLÎ) spune că acordul semnat de premierul Victor Ponta, înainte de alegerile prezidenţiale, cu sindicatele din Educaţie, prevede o creştere a salariilor în Educaţie “cu 34% până la finalul anului 2017″. Acest procent, “faţă de cel de 100% promis a se acorda salariaţilor din Sănătate tot până la finalul anului 2017, ar crea o nedreptate inacceptabilă”, a spus preşedintele FSLÎ, Simion Hăncescu.
“Dacă Guvernul nu va face efortul de a găsi o soluţie de majorare suplimentară şi pentru salariaţii din învăţământ, cu siguranţă că numeroasele mesaje de revoltă pe care le-am primit se vor transforma în fapte, ceea ce înseamnă că Executivul trebuie să se aştepte la proteste de amploare. Ne-am dori ca, pe 14 septembrie, anul şcolar să înceapă în cele mai bune condiţii pentru elevi şi dascăli”, a anunţat liderul FSLÎ.
Sindicaliştii de la FSLÎ spun că, după majorarea din luna martie din acest an, salariul net al unui învăţător debutant este de 780 de lei, al unui profesor debutant, de 830 de lei, al unui profesor cu definitivat, de 836 de lei, iar al unui profesor la final de carieră, de 1.825 de lei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu