luni, 31 iulie 2017

13 glume despre Cetăţeanul de Onoare al Romanului, Leoreanu Voinicul Întâiul!

13 glume despre Cetăţeanul de Onoare al Romanului, Leoreanu Voinicul Întâiul!


1.După votarea proiectului în CL, va fi paradă militară cu onor la Conducătorul Iubit, cu fasole şi cârnaţi pentru popor. Cârnaţul îl asigură Căpraru, a pus deja oferta pe SEAP…
2.La următoarea şedinţă de CL, va fi dată importanţa cuvenită continuării omagierii conducătorului iubit. Grupul PNL va pregăti un raport în versuri cu titlul „Elogiu tovarăşului Leoreanu, cârmaciul prea-mult-stimat”
3.Un grup de arhitecţi care a terminat proiectarea viitorului celui mai înalt hotel din Dubai va proiecta Statuia Genialului Leoreanu. Dacă nu au cont pe SEAP, aplică Căpraru şi subcontractează.
4.Singurii supăraţi pe toată situaţia asta şi care au spus că nu vor da nici o bidinea de vopsea pe statuie sunt cei de la secţia de fotbal CSM. Şi acum îi întreabă nevestele pe unii unde au dus afumătura despre care s-a tot scris în presă…
5.Ca să nu se mai facă confuzia între mandatele de primar ale actualului deputat şi Lucian Micu, printr-o altă hotărâre de CL va fi votată titulatura de „Leoreanu Voinicul Întâiul”. Poeţii Curţii sunt încântaţi, cică o să fie bine şi pentru rime: Lucian Micu / Leoreanu Voinicu’…
6.Parlamentul va da o lege prin care va fi schimbat Abecedarul. Litera L mare nu va mai fi folosita nici la începutul propoziţiei nici la alte substantive comune, cu excepţia, fireşte, a lui Leoreanu. Graficienii lucrează deja la un semn grafic care să însemne “dublu L”. După acronime celebre gen MM, CC etc, a venit şi rândul consacrării lui LL.
7.Şi celebrul Botezatu se arată interest de un parteneriat cu “dublu L”. “Avem un personaj care degajă atâta masculinitate. O, daaa…”, a recunoscut celebrul designer care a punctat că nu e deranjat de excesul de ode, doar a fost şi favoritul Elenei Ceauşescu.
8.Chiar şi dacopaţii cred că ar trebui intervenit şi remontate unele filme româneşti celebre (“Burebista”, “Dacii”) şi să fie introdus un personaj harnic, înţelept, bun la suflet care – coincidenţă, nu vă gândiţi la altceva! – să se numească Leoreanu.
9.O firmă de transport – ce coincidenţă, Pristyl – a luat legătura cu cei mai mari operatori din turism pentru organizarea de excursii la viitoarea Casă Memorială Laurenţiu Leoreanu. Inculţii de străini au crezut mai întâi că e vorba de Scorniceşti dar au fost lămuriţi că destinaţia este Romanul.
10.Comuna Tarcău dar şi Municipiul Iaşi ar putea decerna titluri similare aceluiaşi destinatar. „Are şi prin localităţile noastre ba apartamente, ca o casă de vacanţă. L-am putea scuti şi de aceste impozite”, au spus primarii respectivi.
11.Pictorul care va picta pe interior Catedrala Mântuirii Neamului a primit o comandă suplimentară, foarte generoasă, de la un finanţator anonim. „Domnul s-a prezentat drept Portofel şi a spus că i se pare normal ca lângă portretul Prea Fericitului Daniel să fie şi cel al Prea Onorabilului Laurenţiu. Dat fiind argumentul obiectiv al sumei, nu pot spune decât că <<Vrednic este!>>.
12.Geloasă pe titlul conferit lui Leoreanu este Elena Udrea. “Am adus bani la Roman când eram ministru, în campanie am dat cu mopul, mi-am pus batic şi am mers la biserică şi mie nu mi-au dat titlul ăsta”, a spus Nuţi, cu lacrimi în ochi…
13.Mai trebuie una ca să fie 13? Ok! Cortul Majestic din Ştrand se va numi tot Leoreanu, că aşa e într-o mare familie, poţi să joci găina la … deputat.
A.T. Nef

Distribuie acest articol:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu