luni, 31 iulie 2017

VREDNIC ESTE! Consilierii PNL au votat conferirea titlului de Cetăţean de Onoare ex-primarului şi preşedintelui PNL care i-a pus pe listă!

VREDNIC ESTE! Consilierii PNL au votat conferirea titlului de Cetăţean de Onoare ex-primarului şi preşedintelui PNL care i-a pus pe listă!


Consiliul Local Roman tocmai a mai adăugat o cărămidă la cultul personalităţii şi proslăvirea deputatului Laureanţiu Leoreanu căruia i-a votat decernarea titlului de „Cetăţean de onoare al municipiului Roman”.
Votul a fost o simplă majoritate, cei 13 consilieri PNL ridicând mâinile toţi ca unul (din totalul de 19)
Reamintim că Leoreanu este în prezent deputat. A câştigat alegerile locale din 2016 dar apoi a participat şi la cele parlamentare, pe locul 2 al listei de deputati PNL. Apoi a renunţat la funcţia de ales local în favoarea celei de deputat.
Proiectul de azi a fost propus de actualul primar Lucian Micu, care i-a fost adjunct primarului Leoreanu la Primărie, din 2012 încoace. Leoreanu este mai nou şi vicepreşedinte la nivel naţional, dar din primul semestru al anului 2016 este preşedintele PNL Roman, el fiind cel care, practic, i-a pus pe listă pe cei care i-au votat astăzi conferirea acestui titlu şi a facilităţilor aferente.
În cadrul unor discuţii de pe reţelele de socializare, romaşcanii au punctat faptul că, exact înainte de a renunţa la funcţia de primar (dar având deja funcţia de deputat câştigată), Leoreanu ar fi propus în decembrie 2016 modificarea reglementărilor şi facilităţilor conexe acestui titlu. Astfel, printre motive, alături de rezultate deosebite în cultură, ştiinţă, arte etc a fost adăugat şi unul referitor la proiecte derulate în favoarea comunităţii.
În plus, dacă înainte scutirea de impozitul pe clădire era pentru o singură locuinţă şi doar pe durata vieţii respectivului, prin noile reglementări scutirea se aplică tuturor bunurilor (case, maşini) pentru care se datorează taxe şi impozite locale şi pe durata vieţii titularului şi partenerului său de viaţă.
Leoreanu a devenit cunoscut la nivel naţional când, din postura de primar, a susţinut acerb în 2012 candidatura Elenei Udrea pentru funcţia de deputat în Colegiul Roman-Ion Creangă din Neamţ.
Daniel VINCA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu