duminică, 30 iulie 2017

VARICELE SUNT ”CIUMA SECOLULUI XXI”. 57% DINTRE BOLNAVI MOR ÎN DECURS DE 3-4 ANI DIN CAUZA RUPERII VENELOR DILATATE, A TROMBILOR ȘI DIN CAUZA TUMORILOR CANCEROASE! UMFLAREA PICIOARELOR, NELINIȘTEA DIN PICIOARE SEARA, VENELE ÎN PÂNZĂ DE PĂIANJEN ȘI CRAMPELE SUNT SIMPTOMELE TIMPURII ALE VARICELOR! CUM SĂ NU VĂ LĂSAȚI DOBORÂȚI DE VARICE? INTERVIU CU DIRECTORUL INSTITUTULUI DE FLEBOLOGIE DIN ROMÂNIA!

De la editori: Organizația Mondială a Sănătății a declarat oficial că varicele sunt una dintre cele mai frecvente boli ale zilelor noastre. Potrivit statisticilor care acoperă ultimii 20 de ani, 57% dintre persoanele afectate de varice mor în primii 7 ani după diagnosticarea cu această boală. 29% dintre ei mor în primii 3,5 ani. Cauzele morții sunt diferite, variind de la tromboflebită la ulcere trofice și tumori canceroase cauzate de ele. Azi vorbim despre ce măsuri de salvare trebuie luate dacă ești diagnosticat cu varice, cu un Profesor în Medicină, cercetător de top al Centrului Român de Tratament al varicelor, dr. Andrei Popa!

Bună dimineața, Andrei. Prima întrebare vizează statisticile oferite de Organizația Mondială a Sănătății. Cât de exacte sunt acestea și dacă ești de acord cu cifrele?

Știi, Organizația Mondială a Sănătății e poate singura instituție medicală care poate fi de încredere. Pe lângă Crucea Roșie, desigur. Dar cea din urmă e implicată mai mult în activități zilnice, făcând de exemplu muncă „pe termen scurt”. Spre deosebire de ei, Organizația Mondială a Sănătății dezvoltă strategii care ajută la protejarea umanității de boli. În cazul varicelor, ei au toate motivele să tragă un semnal de alarmă. În ultimii zece ani, am văzut o creștere bruscă a ratei de mortalitate în România, cauzată de această boală. Având în vedere frecvența cazurilor noi de varice diagnosticate, răspândirea bolii este o problemă foarte gravă.
Vreau să spun că datele asigurate de Organizația Mondială a Sănătății sunt confirmate de datele statistice naționale românești. Din câte știu eu, colegii noștri din alte țări au observat aceeași tendință.

Care sunt pericolele varicelor? E doar o dilatare obișnuită a venelor, nu-i așa?

Vorbești serios? Ceea ce numești o „dilatare obișnuită a venelor” este, de fapt, o boală foarte periculoasă care provoacă multe complicații. Ca să fiu mai exact în această privință, permite-mi să-ți ofer niște exemple ilustrate.
În primul rând, trebuie să menționez tromboflebita. În termeni simpli, e o situație în care sângele îți blochează venele. Poate să ducă la orice. De la detașarea cheagului și penetrarea acestuia în inimă sau plămâni, cauzând moartea până la blocarea completă a venei, cauzând moartea ulterioară și putrefacția în interiorul piciorului. Asta înseamnă o poartă larg deschisă pentru cangrenă care poate să ducă la amputarea membrelor. Tromboflebita este o complicație foarte periculoasă care e prezentă la 75-80% dintre persoanele afectate de varice. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor o ignoră complet.
Exemplu de tromboflebită:
În al doilea rând, implică ulcer trofic. Sunt făcute din noduri varicoase și sunt foarte periculoase. Deteriorarea venei sau varicele neglijate pot să declanșeze ulcer. După apariția ulcerelor, e aproape imposibil să le distrugi complet. Singura opțiune e să le limitezi, oprind expansiunea putrefacției, astfel salvând picioarele. Dar asta e tot ce se poate face. Înseamnă că persoana afectată va trebui să-și monitorizeze atent picioarele și să lupte cu recidiva.
Ulcer trofic la o pacientă:
În alt treilea rând, există un risc de tumori canceroase, desigur. Acestea pot fi cauzate fie prin ulcere trofice sau prin progresul tromboflebitei, care implică dezvoltarea radicalilor liberi care, la rândul lor, cauzează tumori maligne. Aceste două complicații sunt esențiale pentru dezvoltarea ulterioară a cancerului. Având în vedere că tromboflebita, după cum am menționat, e prezentă la 75-80% dintre persoanele afectate, varicele pot fi considerate ca fiind o boală foarte periculoasă.
Cancer provocat de ulcer:
În al patrulea rând, se sparg venele de la picioare. Totodată, hemoragia este atât internă, cât și externă, atunci când, concomitent cu ruperea peretelui vasului de sânge are loc și ruperea țesutului epidermic. Consecințele pot fi extrem de periculoase, în special atunci când se sparg venele mari, fapt ce poate duce la deces. Hemoragia venoasă este, de regulă, abundentă, sângele se coagulează foarte încet, nu se oprește. Din cauza hemoragiei puternice, tensiunea scade brusc, apare senzația de slăbiciune, pielea este palidă. Durerea în locul rupturii este puternică, continuă, pulsatilă.
Tromboembolismul este ruperea venoase obstruate:

Care sunt opțiunile de tratament oferite de medicina contemporană?

Există un tratament clasic care implică folosirea medicamentelor, a masajului și a exercițiilor fizice limitate. Pe scurt, îți permit să reduci riscul complicațiilor și să extinzi durata de viață a unei persoane. Problema principală a acestui tratament e că oamenii iau de obicei medicamentele prescrise în mod regulat, dar ritmul modern al vieții face dificilă controlarea activității fizice de către aceștia. Mai mult decât atât, există câteva persoane care se pot masa de cel puțin 3-4 ori pe săptămână. Dar tratamentul este eficient doar atunci când este folosită combinația terapiilor menționate mai sus . Ca urmare, acest tratament poate fi ineficient.
O altă opțiune e tratamentul care necesită spitalizare. Totuși, un asemenea tratament complex e asigurat în mod eficient doar de câteva spitale private. Această opțiune poate să fie foarte costisitoare. Prețul poate fi între 5.000 și 10.000 lei. Spitalele publice oferă doar operații care pot să ducă la alte probleme.
A treia opțiune care a entuziasmat recent toți flebologii din România este o cremă anti-varice numită Venum Pro. Acesta este un medicament care a fost creat în Germania și care a demonstrat rezultate remarcabile. Crema a fost deja testată clinic în România și a devenit disponibilă pe piață imediat după aceea. Această cremă a provocat un val de entuziasm în clinicile specializate din întreaga lume. Este suficient să spunem că acesta e singurul medicament pentru tratamentul varicelor care a fost recomandat oficial de către Departamentul de Sănătate . Din câte știu, producătorul se chinuie să satisfacă cererea și să proceseze toate comenzile.

Deci, care e avantajul acestei creme anti-varice? De ce e cererea atât de mare?

În primul rând, este foarte eficientă. Potrivit rezultatelor testelor clinice efectuate de Departamentul de Sănătate și Academia Medicală de Științe, crema a ajutat la obținerea unei însănătoșiri complete la 84% dintre persoane. Cei 16% rămași au demonstrat un progres semnificativ. Mai mult decât atât, medicamentul a eliminat tromboflebita la aproape toate persoanele implicate în test. Înseamnă că posibilitatea de dezvoltare a cancerului a fost exclusă.
Testele întreprinse în Uniunea Europeană, unde crema este produsă, au demonstrat cifrele de 83% și 17%. Testul a avut loc în CAPIO MOSEL-EIFEL-KLINIK, o clinică din Berlin bazată pe flebologia inovativă. Se poate vedea că variațiile dintre cele două teste sunt minime.
Crema poate fi folosită fără niciun medicament auxiliar. Menține o acțiune constantă pe picioare și atenuează consecințele încărcăturii fizice. Acesta e un avantaj imens pentru toate persoanele ale căror picioare rămân sub o presiune constantă pe durata unei zile de muncă. După primele zile de aplicare, crema elimină multe simptome neplăcute ale varicelor. Mai mult decât atât, crema îndepărtează cheagurile de sânge, îmbunătățește circulația și reface pereții venelor.

Cred că cititorii noștri vor dori să știe de unde poate fi achiziționată crema Venum Pro .

În prezent, majoritatea rețelelor farmaceutice din România nu pot ajunge la o înțelegere cu producătorul. Crema este disponibilă doar în câteva farmacii din câteva orașe mari. Motivul din spatele acestui lucru este destul de banal. Având în vedere eficacitatea cremei și cererea prognozată, farmaciile vor să crească prețul cu 500-700%. În același timp, producătorul susține un preț corect și cheltuieli generale moderate care nu sunt mai mari decât cele normale. În prezent, părțile sunt blocate în negocieri dure. Sperăm că vor ajunge la o înțelegere în cele din urmă. În special dacă avem în vedere faptul că Departamentul de Sănătate s-a alăturat negocierilor.
Pentru moment, crema anti-varice este vândută pe un site special. Aceasta este singura opțiune pentru a face medicamentul accesibil tuturor persoanelor care chiar au nevoie de el. Am verificat recent cum funcționează site-ul și trebuie să punctez faptul că totul este foarte comod. Tot ce trebuie să faci este să-ți lași numele și numărul de telefon. După aceea, vei fi contactat de un agent de vânzări pentru a specifica detaliile de livrare. Plata se face doar după primirea cremei. Este foarte comod pentru cei care folosesc rar internetul pentru a comanda lucruri.

Andrei, mai este ceva ce ai dori să le spui cititorilor noștri înainte de a încheia interviul?

Singurul lucru pe care vreau să-l amintesc este faptul că boala este foarte periculoasă. Varicele nu sunt o boală inofensivă, ci o boală letală. Dacă ai observat manifestările inițiale ale varicelor precum nodulii vasculari, venele cu aspect de pânză de păianjen, inflamare frecventă, durere și senzație de greutate în picioare, trebuie să realizezi la ce fel de pericol ești expus.

Nu aștepta până când cheagul detașat îți oprește inima sau oncologii te diagnostichează cu cancer. Tratează boala în stadiul în care încă mai poate fi oprită. Dacă nu ai timp și bani pentru spitale private, folosește crema anti-varice Venum Pro. Acesta este unul dintre cele mai eficiente și ieftine medicamente disponibile momentan pe piață.
Interviu de Ramona Filipescu
Poze preluate din surse deschise
Începe o discuție


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu