luni, 31 iulie 2017

Bulai despre „Deputatul Leoreanu. Romanstan!”: “Fiţi bărbat şi renunţaţi la această (auto)proclamare ca cetăţean de onoare!”

Bulai despre „Deputatul Leoreanu. Romanstan!”: “Fiţi bărbat şi renunţaţi la această (auto)proclamare ca cetăţean de onoare!”


Deputatul nemţean Iulian Bulai consideră că este jenantă poziţia în care s-a pus deputatul (tot nemţean) Laurenţiu Leoreanu prin proiectul de hotărâre de a i se conferi titlu de cetăţean de onoare (proiect iniţiat de subordonatul său politic, actualul primar Micu şi care urmează să fie votat luni de consilieri care îi sunt, la fel, subalterni din punct de vedere politic).
Citeste si: Culmea narcisismului şi obedienţei! DEPUTATUL LEOREANU, PROPUS ŞI VOTAT „CETĂŢEAN DE ONOARE” DE SUBORDONAŢII DIN PARTID! Cultul personalitatii sau scutire de impozite?
Într-un articol publicat pe platforma adevarul.ro, Bulai face o analiză a cazului iar concluzia este următoarea: <<Stimate domnule Leoreanu, vicepreşedinte PNL, fiţi bărbat şi renunţaţi la această (auto)proclamare ca cetăţean de onoare al municipiului Roman! Lăsaţi timpul să decidă dacă meritaţi sau nu această distincţie>>.
<<  Pentru cine nu este la curent, politic, domnul Leoreanu a fost consilier local PSD şi primar al Romanului timp de două mandate, iniţial PDL şi ulterior PNL. Anul trecut a obţinut al treilea mandat, dar a fost ales şi deputat, astfel că a preferat Parlamentul în detrimentul Primăriei, moment în care, din punct de vedere politic, a devenit şi vicepreşedinte al PNL. L-am apreciat pentru realizările sale, dar nu am tăcut atunci când o dat-o cu oiştea în gard. De exemplu, atunci când aproba afirmaţia cum că unii jurnalişti romaşcani trebuie executaţi>>, spune Bulai în respectiva luare de poziţie.
Mai jos, alte cateva paragrafe din poziţia deputatului USR, Iulian Bulai:
<<Personal, mi se pare o absurditate ca fiind preşedinte PNL Roman, deci lider peste consilierii locali care formează majoritatea în Consiliul Local Roman, să devii cetăţean de onoare cu votul CL. Eu cred altceva, că domnul Leoreanu a cerut personal să fie numit cetăţean de onoare, nu a putut cât a fost primar şi o face acum prin metoda aceasta>>.
<<Dacă stau să mă gândesc, sunt mai multe motive pentru care ar face acest lucru. În primul rând, pentru că e preocupat de cultul imaginii lui. Când am citit ştirea asta, mi-a fugit gândul la pereţii din interiorul primăriei decoraţi cu imaginea sa pe diferite şantiere. Un altul, cum am citit şi în presă, constă în beneficiile pe care le are un cetăţean de onoare. Ca o pură coincidenţă, aceste beneficii s-au înmulţit considerabil prin semnătura domnului Leoreanu la finalul lunii decembrie 2016, adică imediat după ce şi-a primit fotoliul de deputat>>.
<<Domnule Leoreanu, forţaţi notă şi degradaţi instituţia cetăţeanului de onoare. Dacă mergeţi mai departe pe această linie, vă încadraţi în linia celor care îşi dezvelesc propriul bust, şi în sfera celor care au nevoie de recunoaştere imediată prin osanale publice, statui ridicate, nume de licee şi de străzi. Toate în cinstea unui om care încă trăieşte şi cere însuşi aceste onoruri deşarte>>.
Textul intreg din adevarul.ro poate fi citit AICI!
D.V.

Distribuie acest articol:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu