sâmbătă, 22 august 2015

Leafa de o mie de euro pe luna pentru supravegherea unui mort. Se intampla la o firma din Iasi



• Acest caz este incredibil si scoate in evidenta inca o data o anomalie cumplita a sistemului din Romania • Totul se intampla la o firma controversata din Iasi

Se adevereste inca o data teoria ca de pe urma falimentelor au de castigat cel mai bine lichidatorii judiciari si executorii judecatoresti. Astfel, desi isi va da duhul din cauza datoriilor de milioane de euro si a pierderilor financiare uriase inregistrate in ultimii ani, SC Moldova Universal SRL, una din societatile din grupul de fime controlate de Danut Prisecariu (alaturi de Hala Centrala SRL, SC Turism Moldova SA, BSR Estate SRL etc.) a decis ca administratorul judiciar al companiei sa incaseze cel putin 1.000 de euro pe luna. Administrator judiciar al SC Moldova Universal SRL a fost desemnat cu acordul creditorilor firma de practicieni in insolventa VF Insolventa SPRL. "Leafa" administratorului judiciar nu va ramane insa 1.000 euro pe luna. Aceasta este suma pe care o va incasa in aceasta perioada de observatie in care se afla Moldova Universal SRL.

Citeste si: Hala Centrala este scoasa astazi la vanzare

Ulterior, adica in urmatoarele luni, dupa ce va fi publicat un plan de reorganizare al companiei, VF Insolventa SPRL va primi 3.000 lei, plus TVA, la care se adauga un onorariu variabil de 3 la suta plus TVA din sumele distribuite catre creditori, obtinute din vanzarea de bunuri daca cumparatorul nu este identificat de cumparatorul garantat si 1 la suta plus TVA daca sumele distribuite catre creditori obtinute din vanzarea daca cumparatorul este identificat de creditorul garantat sau in cazul in care bunurile sunt adjudecate in contul creantei. Desi firma si-a declarat insolventa in urma cu un an aproape in fiecare luna, apar companii care sustin ca au de incasat bani de la firma lui Prisecariu.

Recent, la dosarul de insolventa al Moldova Universal SRL, a fost depus un nou tabel cu firma si institutii care s-au inscris la masa credala. Pe primul loc in top figureaza compania Colectare Recuperare Creante CRC SRL in calitate de mandatar al Credit Plus, care ar avea de recuperat suma de 20.057.338 lei. Interesant este ca in topul firmelor care ar avea de recuperat bani de la Moldova Universal urmeaza alte firme controlate de Danut Prisecariu, respectiv Hala Centrala (in insolventa) care solicita 4.556.866 lei, BSR Real Estate SRL (in insolventa) - 1.682.445 lei, Equity Estate SRL - 655.300 lei, Clima Therm Center SRL - 509.520 lei, Frigocarne SA - 483.574 lei, Primaria municipiului Botosani - 456.476 lei, Europard SRL - 371.685 lei, B&B Safe Construction SRL - 307.058 lei, Algabeth Com - 281.143 lei, Semnal SRL - 224.547 lei, Directia Regionala a Finantelor Publice Iasi - 198.088 lei, Melcret SA - 193.991 lei, Placari Faine SRL - 168.860 lei, Clima Instal Company - 141.904 lei, Sudo Metal SRL - 121.005 lei, Total Rodav SRL - 113.584 lei si asa mai departe. 

Citeste si: Lovitura uluitoare in lumea afacerilor din Iasi. Hotel central, vandut de frica

Intr-un tabel anterior, publicat in urma cu circa 3 luni mai figura printre creditori si Banca Transilvania care ar de avea de recuperat circa 10 milioane euro mai exact 44.039.485 lei. Suma este insa contestata. In acelasi tabel mai figura si OTP Bank Romania care a transmis o cerere prin care revendica 19.592.907 lei. De mentionat ca in ultimul an toate firmele lui Prisecariu au intrat in insolventa sau au dat faliment. De pe urma acestor "prabusiri" cele mai pagubite sunt bancile comerciale care au de recuperat zeci de milioane de euro si statul roman care are de recuperat taxe si impozite neachitate in valoare de milioane de lei.

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu