vineri, 21 august 2015

Planul secret al primarului! Nichita a gasit un tunel de salvare! Decizie radicala!



• Gheorghe Nichita a ticluit un plan secret prin care incearca sa-si salveze pielea • Totul a fost facut in urma unor discutii cu apropiatii sai • Scandalul amoros in care a fost implicat si care i-a adus urmarirea penala din partea procurorilor l-a facut pe Nichita sa conceapa o solutie salvatoare • Planul a fost pus la punct in cele mai mici detalii

Decizie radicala luata de Gheorghe Nichita si acolitii sai din cadrul PSD Iasi. Primarul suspendat al Iasului are un plan de rezerva in cazul in care va pierde batalia interna din PSD pentru Primaria Iasului. Cum in organizatia social democrata sunt doua tabere, Gheorghe Nichita nu mai beneficiaza de intreaga sustinere a membrilor de partid. De aceea, Nichita cauta sa rupa o parte din partid si sa atraga de partea sa sustinerea unor persoane pentru a fi promovat parlamentar.

Surse din interiorul PSD Iasi au aratat ca Gheorghe Nichita isi cauta salvarea pe listele pentru alegerile parlamentare de anul viitor. Initial, s-a vehiculat si varianta ca Nichita sa mearga la Consiliul Judetean ca si cap de lista. Conform surselor respective, Gheorghe Nichita isi doreste un post de senator si incearca sa-i traga dupa el si pe alti social democrati care l-au sustinut. Nichita a devenit constient ca nu mai poate sa emita pretentii pentru inca un mandat de primar si incearca sa acapareze listele pentru alegerile parlamentare. Primarul suspendat mizeaza pe aportul gastii care il sustine in continuare si nu a ezitat sa le promita si acestora un loc eligibil pentru Parlament.

Iata ce liste s-au facut

In carti este si actualul prefect Dan Carlan. Acesta ar urma sa demisioneze din postul de prefect in perioada urmatoare pentru a se putea ocupa de campanie. De altfel, Carlan l-a sprijinit din rasputeri pe Nichita in ultima perioada si a incercat chiar sa influenteze instanta de judecata printr-un ordin al prefectului ca edilul sa revina la primarie. In acest sens, Nichita i-a promis lui Carlan un loc pe liste la Senat. Mai mult, un loc pe listele pentru deputati vor avea si Cristian Stanciu sau Victorel Lupu, liderul de grup din CJ si vicepresedintele institutiei, principalii pioni ai lui Nichita la judet. Pentru ca au fost slugile sale credincioase, cei doi un loc au garantat pe liste in planul lui Nichita. Victorel Lupu a mentionat in cercurile apropiatilor ca este satul de administratia de la judet si cauta un loc caldut in Parlament unde nu trebuie sa se intrebuinteze prea mult.

In schimb, Cristian Stanciu vine ca urmas al tatalui sau, Anghel Stanciu, actual deputat ce se va retrage la finalul mandatului. Nichita a rupt chiar si organizatia municipala de la Pascani. Desi a fost de partea sa, deputatul Neculai Ratoi ar putea sa nu mai prinda vreun loc pe liste. Sursele social democrate au mentionat ca Nichita l-a refuzat pe Ratoi, cu toate ca actualul deputat isi mai doreste inca un mandat. Senatorul Florin Constantinescu, care si-a castigat mandatul pe un colegiu din zona, nu se regaseste nici el in planurile primarului. Pe liste ar urma sa fie pusi si Constantin Adascalitei sau Cristina Nichita, actuali deputati. Daca Nichita i-a fost fidela primarului suspendat dintotdeauna, Adascalitei a tradat pentru un pumn de bani. Desi initial era in tabara care-l sustinea pe Mihai Chirica, primarul interimar al Iasului, Adascalitei a tradat dupa ce Nichita i-a oferit un contract generos. Firma pe care Adascalitei o controleaza a obtinut un contract in valoare de circa 1,8 milioane de lei la o societate comerciala cu capital public aflata direct sub influenta lui Gheorghe Nichita. Nico Star Protection Security (Nico SPS), noua firma de paza a lui Adascalitei infiintata dupa ce a renuntat la IGS a castigat licitatia pentru serviciile de paza in cadrul ApaVital. In plus, Nichita i-a promis si un post pe liste.

Intalnire secreta in sediul PSD

Disensiunile din partid l-au facut pe Nichita sa rabufneasca. Ieri, Nichita a convocat o intalnire de taina la sediul organizatiei, la care au participat printre altii Cristian Stanciu, liderul de grup al PSD in Consiliul Judetean, Ionut Campeanu, seful organizatiei de tineret, consilierul local Marius Ostaficiuc si Victorel Lupu, vicepresedintele CJ. Nichita a tinut sa se intalneasca cu sustinatorii sai din partid pentru a discuta si despre iesirea lui Mihai Chirica, primarul Iasului si liderul organizatiei municipale a PSD. Chirica i-a cerut public lui Nichita sa faca un pas in spate si sa iasa din mediul politic, declaratii care par ca l-au deranjat pe primarul suspendat. De altfel, Nichita cauta o modalitate de-al indeparta pe Mihai Chirica din partid, facand presiuni la centru in acest sens. Intentia lui Nichita nu a dat roade, iar acesta le-a cerut apropiatilor sa-l determine pe Chirica sa nu mai iasa public cu declaratii impotriva sa.

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM
Libertatea.ro
Realitatea.net
Din aceeasi categorie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu