Au sosit grătarele și vor fi amplasate corturile, în centrul Romanului! Programul complet al festivalului
În
cursul dimineții de marți, 29 noiembrie, în Piața Roman Vodă au sosit
primele materiale care vor fi utilizate la amenajarea standurilor
speciale de gătit, din organizarea Festivalului Culinar, găzduit de
municipiul Roman, în zilele de 1 și 2 decembrie.
Spațiile
din proiectul de amplasare au fost îngrădite ca să protejeze spațiile
verzi și traseele pietonale din centrul Romanului.
În
parcarea Primăriei Roman vor fi amplasate corturile AGRANA care vor
adăposti un univers al dulciurilor. Porțiile de fasole cu ciolan afumat
vor putea fi preluate de la corturile de lângă scena din lateralul
statuii și din fața Casei de Cultură.
Organizatorii promit două zile de manifestări cum nu au mai fost în Roman.
Cele mai importante momente din program:
Parada militară
Joi,
1 decembrie 2016, Primăria Municipiului Roman va organiza parada
militară în centru orașului. Reprezentanții instituțiilor vor depune
coroane și jerbe în Piața Roman Vodă.
Bufetul Zahăr Mărgăritar cu deserturi
Zahăr
Mărgăritar va prezenta un bufet de 40 metri pătrați pe care vor fi
expuse 500 de kilograme de deserturi și prăjituri de casă! Bufetul va fi
amenajat în spirit tradițional, iar produsele vor fi calibrate la nivel
de finger food (în jur de 30g/buc). Separat de bufet, Maestrul Cofetar
Dorel Șipoș va expune demonstrativ două piese din zahăr topit model
Sugar Showpiece agreate la Olimpiada Culinară Mondială de la Erfurt
Germania!
Zahăr Mărgăritar prezintă invitatul special al evenimentului, Chef Robert Rainford!
Celebra
vedetă mondială, Robert Rainford, regele grătarelor va fi invitatul
special al evenimentului de la Roman! Maestru în Arta Culinară, scriitor
de specialitate, profesor la colegiul George Brown din Toronto Canada
și vedetă tv a postului Food Chanel North America & Asia, Robert
Rainford este ințiatorul și inventatorul Metodei Rainford, tehnică
specială de pregătirea produselor din carne pentru grill în special
partea de marinare. În ultima sa carte de specialitate, Born to Grill,
Robert ne prezintă mai multe tehnici de gătire la grill lansate pentru
diverse ocazii sau mese festive. La Roman va realiza un Live Cooking
Show de excepție cu ocazia zilei de 1 Decembrie pe scena mare a
evenimentului!
Divizia Culinară Masters of Flames
A.C.E.E.A. va mobiliza Divizia Culinară Masters Of Flames la Roman!
Masters
of Flames este un departament de show al Asociației Culturale Euro Est
Alternativ – România. Departamentul a fost inființat în anul 2010 și a
debutat cu primul show culinar în cadrul evenimentului Campionatul
Internațional de Gătit în Aer Liber. În prezent este cel mai complex
show culinar din România, organizația având în patrimoniu cea mai mare
dotare de echipamente, ustensile și utilaje din țară. Show-urile sunt
realizate de membrii organizației, bucătari profesioniști coordonați de
Radu Zărnescu.
În
cadrul Diviziei sunt înscriși bucătari care dețin următoarele calități:
viteză de lucru ridicată, cunoscător al tradițiilor culinare românești
și al bucătăriei arhaice, cunoscător al tehnicilor de gătit outdoor,
participant și medaliat la concursuri internaționale de gastronomie.
Bucătarii înscriși participă la evenimente populare sau răspund la
comenzi speciale unde se solicită o cantitate mare de mâncare gătită
într-un interval de timp limitat.
Taurus, cel mai mare proțap din România!
Divizia
Masters of Flames a pregătit un show culinar inedit: 2 tauri prăjiți
simultam pe un singur proțap! Taurus este cel mai mare proțap din
România. Sarcina maximă este de 900kg, respectiv 2 tauri între 350kg și
450kg și a fost testat cu succes la greutatea de 700kg (2 tauri rasa
Black Angus).
Fanfara Jandarmeriei!
Un
moment foarte important al programului va fi seria de 3 concerte ale
Fanfarei Jandarmeriei! Să nu uităm că la astfel de manifestări
condimentul secret care îți face introducerea în spiritul de sărbătoare
națională este muzica militară!
Compania Cotnari și Clubul Somelierilor A.C.E.E.A.
Cu
ocazia evenimentului de 1 Decembrie organizat de Zahăr Mărgăritar,
Compania Cotnari împreună cu Asociația Culturală Euro Est Alternativ va
oferi publicului spectator un Show de excepție! Somelierii vor asocia
toate preparatele gătite în eveniment, bufetul cu deserturi și meniurile
Live Cooking Show - Master Class cu diverse sortimente de vinuri de la
Cotnari!
Live Cooking Show By Igor Bozic
Chef
Igor Bozic este unul dintre cei mai mari specialiști în bucătărie
vânătorească din Europa! El va susține un Live Cooking Show tip Master
Class pentru public cu tematica carnea de mistreț pregătită pentru un
meniu de cină festivă. Carnea de mistreț a fost aleasă de către maestrul
Igor imediat după ce a văzut stema municipiului Roman.
Goliath, cel mai mare grill din România!
Denumirea Goliath a fost aleasă după dimensiunile impresionante ale grătarului:
trepiedul
6m, diametrul grilajului 150cm, lanțurile au fost confecționate la
forjă și cântăresc 10kg/buc, cutia de foc poate fi încărcată cu 15kg de
cărbuni. Capacitatea maximă de carne prăjită este de 70kg. La Roman
Divizia Masters of Flames va realiza mai multe demonstrații culinare pe
grătarul Goliath pentru public!
Show de bucătărie ciobănescă arhaică
Masters
of Flames va găti la poarta cu ceaune 6 feluri de mâncare ciobănească:
balmoș ciobănesc, sloi de oaie, bulz, pește în foi de brusture, ciorbă
de miel, mămăligă cu brânză și caș de oaie, tochitură.
Alte momente importante:
- Asociația Tradiția Militară va expune diverse momente din Primul Război Mondial;
- Cina
de Ignat, un moment important dedicat tradițiilor și obiceiurilor
culinare românești cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Demonstrații de
carmangerie tradițională;
- Pălincăria Hanul lui Radu va realiza mai multe degustări pentru public;
- Maestrul Gigi Fedeleș de la Iași va prezenta mai multe meniuri de cantină socialistă;
Romanul Financiar
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu