marți, 29 noiembrie 2016

Au sosit grătarele și vor fi amplasate corturile, în centrul Romanului! Programul complet al festivalului

Au sosit grătarele și vor fi amplasate corturile, în centrul Romanului! Programul complet al festivalului

poza stire au sosit corturile 1În cursul dimineții de marți, 29 noiembrie, în Piața Roman Vodă au sosit primele materiale care vor fi utilizate la amenajarea standurilor speciale de gătit, din organizarea Festivalului Culinar, găzduit de municipiul Roman, în zilele de 1 și 2 decembrie.
Spațiile din proiectul de amplasare au fost îngrădite ca să protejeze spațiile verzi și traseele pietonale din centrul Romanului.
În parcarea Primăriei Roman vor fi amplasate corturile AGRANA care vor adăposti un univers al dulciurilor. Porțiile de fasole cu ciolan afumat vor putea fi preluate de la corturile de lângă scena din lateralul statuii și din fața Casei de Cultură.
Organizatorii promit două zile de manifestări cum nu au mai fost în Roman.
Cele mai importante momente din program:
Parada militară
Joi, 1 decembrie 2016, Primăria Municipiului Roman va organiza parada militară în centru orașului. Reprezentanții instituțiilor vor depune coroane și jerbe în Piața Roman Vodă.
Bufetul Zahăr Mărgăritar cu deserturi
Zahăr Mărgăritar va prezenta un bufet de 40 metri pătrați pe care vor fi expuse 500 de kilograme de deserturi și prăjituri de casă! Bufetul va fi amenajat în spirit tradițional, iar produsele vor fi calibrate la nivel de finger food (în jur de 30g/buc). Separat de bufet, Maestrul Cofetar Dorel Șipoș va expune demonstrativ două piese din zahăr topit model Sugar Showpiece agreate la Olimpiada Culinară Mondială de la Erfurt Germania!
Zahăr Mărgăritar prezintă invitatul special al evenimentului, Chef Robert Rainford!
Celebra vedetă mondială, Robert Rainford, regele grătarelor va fi invitatul special al evenimentului de la Roman! Maestru în Arta Culinară, scriitor de specialitate, profesor la colegiul George Brown din Toronto Canada și vedetă tv a postului Food Chanel North America & Asia, Robert Rainford este ințiatorul și inventatorul Metodei Rainford, tehnică specială de pregătirea produselor din carne pentru grill în special partea de marinare. În ultima sa carte de specialitate, Born to Grill, Robert ne prezintă mai multe tehnici de gătire la grill lansate pentru diverse ocazii sau mese festive. La Roman va realiza un Live Cooking Show de excepție cu ocazia zilei de 1 Decembrie pe scena mare a evenimentului!
Divizia Culinară Masters of Flamespoza stire au sosit corturile 2
A.C.E.E.A. va mobiliza Divizia Culinară Masters Of Flames la Roman!
Masters of Flames este un departament de show al Asociației Culturale Euro Est Alternativ – România. Departamentul a fost inființat în anul 2010 și a debutat cu primul show culinar în cadrul evenimentului Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber. În prezent este cel mai complex show culinar din România, organizația având în patrimoniu cea mai mare dotare de echipamente, ustensile și utilaje din țară. Show-urile sunt realizate de membrii organizației, bucătari profesioniști coordonați de Radu Zărnescu.
În cadrul Diviziei sunt înscriși bucătari care dețin următoarele calități: viteză de lucru ridicată, cunoscător al tradițiilor culinare românești și al bucătăriei arhaice, cunoscător al tehnicilor de gătit outdoor, participant și medaliat la concursuri internaționale de gastronomie. Bucătarii înscriși participă la evenimente populare sau răspund la comenzi speciale unde se solicită o cantitate mare de mâncare gătită într-un interval de timp limitat.
Taurus, cel mai mare proțap din România!
Divizia Masters of Flames a pregătit un show culinar inedit: 2 tauri prăjiți simultam pe un singur proțap! Taurus este cel mai mare proțap din România. Sarcina maximă este de 900kg, respectiv 2 tauri între 350kg și 450kg și a fost testat cu succes la greutatea de 700kg (2 tauri rasa Black Angus).
Fanfara Jandarmeriei!
Un moment foarte important al programului va fi seria de 3 concerte ale Fanfarei Jandarmeriei! Să nu uităm că la astfel de manifestări condimentul secret care îți face introducerea în spiritul de sărbătoare națională este muzica militară!
Compania Cotnari și Clubul Somelierilor A.C.E.E.A.
Cu ocazia evenimentului de 1 Decembrie organizat de Zahăr Mărgăritar, Compania Cotnari împreună cu Asociația Culturală Euro Est Alternativ va oferi publicului spectator un Show de excepție! Somelierii vor asocia toate preparatele gătite în eveniment, bufetul cu deserturi și meniurile Live Cooking Show - Master Class cu diverse sortimente de vinuri de la Cotnari!
Live Cooking Show By Igor Bozic
Chef Igor Bozic este unul dintre cei mai mari specialiști în bucătărie vânătorească din Europa! El va susține un Live Cooking Show tip Master Class pentru public cu tematica carnea de mistreț pregătită pentru un meniu de cină festivă. Carnea de mistreț a fost aleasă de către maestrul Igor imediat după ce a văzut stema municipiului Roman.
Goliath, cel mai mare grill din România!
Denumirea Goliath a fost aleasă după dimensiunile impresionante ale grătarului:
trepiedul 6m, diametrul grilajului 150cm, lanțurile au fost confecționate la forjă și cântăresc 10kg/buc, cutia de foc poate fi încărcată cu 15kg de cărbuni. Capacitatea maximă de carne prăjită este de 70kg. La Roman Divizia Masters of Flames va realiza mai multe demonstrații culinare pe grătarul Goliath pentru public!
Show de bucătărie ciobănescă arhaică
Masters of Flames va găti la poarta cu ceaune 6 feluri de mâncare ciobănească: balmoș ciobănesc, sloi de oaie, bulz, pește în foi de brusture, ciorbă de miel, mămăligă cu brânză și caș de oaie, tochitură.
Alte momente importante:
-         Asociația Tradiția Militară va expune diverse momente din Primul Război Mondial;
-         Cina de Ignat, un moment important dedicat tradițiilor și obiceiurilor culinare românești cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Demonstrații de carmangerie tradițională;
-         Pălincăria Hanul lui Radu va realiza mai multe degustări pentru public;
-         Maestrul Gigi Fedeleș de la Iași va prezenta mai multe meniuri de cantină socialistă;
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu