marți, 29 noiembrie 2016

Sorin Dumitru Cazan: „Familia este locul ideal pentru manifestarea iubirii și a solidarității!”

Sorin Dumitru Cazan: „Familia este locul ideal pentru manifestarea iubirii și a solidarității!”

poza stire cazan familiaPartidul România Unită respectă și apără demnitatea persoanei umane, sacralitatea vieţii, la fel ca și unicitatea și individualitatea ființei umane, înțelegând ca loc optim de manifestare a acestora creuzetul natural al familiei întemeiate pe căsătoria între un bărbat și o femeie. Multiplele crize pe care le experimentăm – criza morală, criza educației, criza demografică, criza economică, creșterea criminalității, anomia socială – au drept primă cauză prăbușirea familiei și degradarea respectului pentru persoana umană. De aceea, în politicile sale publice, PRU se va angaja în protejarea și promovarea acestor valori – Viață și Familie–înțelegând astfel să sprijine repunerea pe drumul firesc al societății.
Familia este o instituție fundamentală, depozitară a moștenirii și memoriei specifice (trecutul) și totodată indispensabilă pentru formularea proiectului de societate (viitorul), spre realizarea binelui comun. Fără o raportare la acest bine comun, există riscul repetării tragismului istoriei recente: regresia spre colectivism (care neagă demnitatea persoanei) sau deriva individualistă (care neagă valorile comunitare).
PRU înțelege că doar familia este locul ideal pentru manifestarea iubirii și a solidarității, asigurând stabilitatea și transferul între generații a ceea ce constituie structura de rezistență a comunității: continuitatea.
Totodată, un străvechi „loc comun” în gândirea socio-politică arată că familia constituie cea mai important instituţie pentru forţa, stabilitatea şi durabilitatea statului.
De aceea, PRU recunoaște rolul primordial al familiei, întemeiată pe căsătoria heterosexuală și monogamă, pentru națiune, societate și civilizație și va acționa întotdeauna pentru protejarea și propășirea ei.
PRU consideră că dreptul la viaţă și demnitate al oricărei ființe umane trebuie să fie garantat și protejat prin lege începând din momentul concepției. Statul are datoria să recunoască, fără vreo discriminare, dreptul la viață al copilului nenăscut, la egalitate cu cel al tuturor celorlalți oameni.
Sorin Dumitru Cazan – candidat PRU Neamț pentru Camera Deputaților

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu