luni, 28 noiembrie 2016

Sorin Dumitru Cazan: „Dacă vrem să dezvoltăm ceva în ţara asta, trebuie să începem cu educaţia!

Sorin Dumitru Cazan: „Dacă vrem să dezvoltăm ceva în ţara asta, trebuie să începem cu educaţia!

poza stire cazan educatieNe-am săturat să tot fie atât de criticat sistemul educațional din România și niciodată să nu apară rezultate performante. De aceea Partidul România Unită vine cu măsuri constructive, ce va adapta și actualiza învățământul românesc la nevoile actuale ale copiilor noștri! Trebuie să îmbunătățim și să adaptăm urgent sistemul educațional, pentru că până atunci va face multe victime, în loc să creeze valori!
Pe lângă subfinanțare- care este principala problemă a învățământului românesc, ne confruntăm și cu structura și programa școlară care este foarte prost planificată. Actuala programă școlară este învechită și foarte încărcată. Metodele de predare sunt și ele depășite. Ba mai mult, multe dintre informațiile transmise nu mai sunt actuale și relevante.
În ceea ce privește sistemul educațional, Partidul România Unită propune urgent primele măsuri:
-      Adaptarea și actualizarea programei școlare la nevoile actuale ale elevilor
Partidul România Unită dorește să schimbe și să adapteze programa școlară! Cantitatea de informație care este transmisă elevilor, trebuie redusă, vom face o selecție și o vom actualiză. Deasemenea trebuie să schimbăm urgent și modul de transmitere al informației. Acesta trebuie să fie cât mai atractiv pentru elevi.
-      Un nou regulament școlar
Credem că este absolut benefic pentru elevi ca durata orelor de curs să fie de 45 de minute cu 15 minute pauză, după fiecare oră.
Ora de începere a cursurilor este extrem de matinală pentru copii. Propunem ca orele să înceapă la ora 9 dimineața. Este absolut necesar ca un elev să aibă 10 ore de odihnă.
-      Reducerea numărului de ore pe care elevii îl petrec zilnic la şcoală
Elevii sunt epuizaţi după cele aproape 9 ore, în cazul elevilor de gimnaziu (5-6 ore studiu şi restul teme), şi 12 ore, la liceeni (7-8 ore studiu, restul teme), dedicate învăţăturii, iar capacitatea lor de concentrare este aproape nulă după acest program.
Niciun elev să nu parcurgă mai mult de 5 ore de curs într-o zi! Oboseala și suprasolicitarea elevilor duce la rezultate slabe la examene!    
-      1 oră în plus de geografie și de istorie a neamului românesc
Pentru învățământul gimnazial dorim să adăugăm 1 oră în plus de geografie și de istorie a neamului românesc. O țară care nu-și cunoaște istoria, cu niște oameni care nu știu unde e o regiune pe hartă, cu niște copii care nu pot numi un erou al unui roman românesc este o țară condamnată la dispariție!
-      Maxim 20 de elevi într-o clasă de curs
Peste 20 de elevi nu se mai poate numi calitate! Funcționând într-o clasă cu prea mulți elevi se pierde din calitatea actului didactic.
Partidul România Unită nu mai acceptă această stare defectă a învățământului românesc, cu lucruri predate doar teoretic, cu informații livrate parcă la kilogram. Noțiuni la care elevul nu înțelege de ce le-a învăţat şi unde le aplică şi la ce folosesc. Actualul sistem este gândit mai mult să bulverseze și să distrugă elevii noștrii.
Dacă nu vom creea cât mai urgent o strategie pe termen lung care să rezolve   problema fundamentală a întregului sistem educațional românesc, acesta va continua să fie doar o frână permanentă în calea dezvoltării economico-sociale a României!
Pe noi chiar ne interesează, ne procupă cu adevărat învățământul românesc și de accea dorim să punem în aplicare aceste măsuri!
Pentru un învățământul de nota 10, votați poziția 10, Partidul România Unită Neamț!”
Sorin Dumitru Cazan – candidat PRU Neamț pentru Camera Deputaților

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu