luni, 14 noiembrie 2016

CARTE NOUA la LiterNet.ro * Arta paricidului la romani

Vizualizati mesajul in browser | Adaugati cartiliternet@email.liternet.ro in lista de adrese Instructiuni aici

LiterNet.ro
EdituraAgendaAtelierDestinatiiGaleria
Carti LiterNet.ro

Dragi prieteni,

Portalul cultural LiterNet (http://www.liternet.ro) are placerea sa va anunte aparitia unei noi e-carti editate de LiterNet:
Eseu
Arta paricidului la romani
Cornel Ungureanu


Intra pe pagina editurii pentru a descarca volumul

Argument:

Pentru ca am sa va invit cu toata caldura sa cititi acest volum am sa va rog, de la bun inceput, sa uitati despre Cornel Ungureanu ca este critic literar, si inca unul redutabil! Alegeti-va, mai degraba, pe cel mai iubit scriitor de romane politiste sau de aventuri, pe Conan Doyle sau John le Carre, si incercati sa il combinati cu Freud sau Jung pentru a descoperi in aceste pagini metoda inedita de investigare pe care o astfel de combinatie ar vedea-o rezultand. Cornel Ungureanu nu este interesat de analizele obisnuite pe care un text de literatura le-ar putea prilejui, el nu se opreste la tema sau stil, la curent literar sau expresie artistica, ci coboara adanc in tainele cuvantului scris dezvaluind firele nevazute care leaga de atatea ori "povestea" de biografia autorului. Dar nici asta nu ii este de ajuns, el nu se opreste la evident ci cauta cu talent de detectiv si metoda de psihanalist persoana, motivul, momentul, locul de unde porneste intriga care uneori contine in ea delictul cel mai grav, paricidul.

Scrierile lui au aerul unor investigatii, concluziile apar in urma unor rationamente bazate pe note biografice sigure, indelung cautate, iar momentul dezvaluirii se precipita, viteza creste, uneori e greu de urmarit pentru ca propozitiile sunt scurte ca niste explozii iar intre ele raman zone intregi care ar trebui completate chiar cu operele despre care vorbeste, si ne dam seama ca nu ni le reamintim pentru ca de cele mai multe ori le-am citit grabit, obligati uneori, dar mereu fara sa cautam altceva decat o mica satisfactie de moment.

Cornel Ungureanu te incita sa te opresti si sa regandesti o opera, dar nu oricum ci aducand in fata, in prim plan, scriitorul. Pentru ca pana la urma cuvintele trec prin cel care le scrie incarcandu-se cu urmele sentimentelor lui, iubiri, uri, dorinte, uitari, vise, tot ceea ce stie dar si ceea ce ascunde pentru ca pana la urma, spune Cornel Ungureanu, cuvintele nu iarta si scot la suprafata intreg, omul care le pune pe hartie.

(Ana Damian)
DESPRE EDITURA LITERNET

Editura LiterNet (http://editura.liternet.ro) este cea mai longeviva Editura online (si singura exclusiv online) din Romania publicind in cei peste 15 ani de activitate peste 324 volume ale unor autori romani, maghiari, germani, francezi, catalani, americani si rusi in prezentari grafice de exceptie. In acest moment volumele LiterNet au atins 1.727.400 exemplare descarcate. Volumele LiterNet sint disponibile gratuit atit cititorilor din tara cit si celor din strainatate.

Cartile aparute la editura LiterNet pot fi descarcate gratuit in format Acrobat Reader (pdf) de pe situl LiterNet, de la adresa http://editura.liternet.ro
ALTE INFORMATII

Despre acest newsletter

Carti LiterNet.ro
http://www.LiterNet.ro
office@liternet.ro

Newslettere LiterNet.ro

Carti LiterNet.ro Program cultural Revista LiterNet.ro

Alte linkuri LiterNet.ro

Cititi-ne pe Facebook Urmati-ne pe Twitter Feed RSS gratuit
© 2016 Asociatia LiterNet®. Toate drepturile rezervate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu