joi, 10 noiembrie 2016

Lift Me Up

Partea cool cu îmbrăcămintea este că unele ținute te determină să te ridici din pat și să le plimbi pe stradă și la prieteni pentru a fi admirate. Partea mai puțin cool este că nu toată lumea înțelege asta.
Eu una sunt o persoana care se deplaseaza destul de mult. Chiar foarte mult. De aceea prefer o ombracaminte lejera: de regula fusta si tricouri/bluze, pe care le schimb si le combin in nenumarate moduri. In perioada rece a anului prefer sa ma imbrac pe deasupra hainelor obisnuite cu o geaca lejera, comoda, o geaca prevazuta cu tot felul de buzunare in care sa imi pot indesa aproape orice, de la batiste la telefon mobil. Cu incaltamintea e ceva mai complicat. Am piciorul mic, asa ca trebuie sa port incaltaminte avand dimensiunile cumva la limita dintre copii si adulti. Plus ca prefer incaltamintea fara toc excesiv de inalt (maxim 5-6 cm, poate chiar mai mic), iar modelele inguste de incaltaminte nu ma avantajeaza. Totul trebuie sa fie comod, lejer, frumos si rezistent, de calitate si la un pret accesibil. Prefer incaltamintea din piele, in culorile toamnei si ale pamantului sau incaltamintea de culoare neagra. Sunt culori oarecum neutre, nepretentioase, iar incaltamintea de aceste culori poate fi intretinuta cu creme de ghete de culoarea respectiva.
Poate nu intotdeauna pare important, dar "vanez" adesea hainele si pantofii "de firma". Nu neaparat produse de lux, dar prefer sa fie branduri/producatori consacrati, care au trecut de proba timpului si satisfac exigentele oricarui client. Asa pot fi sigura ca am parte de articole frumoase si rezistente, care sa nu cedeze si sa se rupa dupa 2-3 zile de purtat, si ca se potrivesc stilului meu de viata si statutului meu in societate. Conteaza mult si daca producatorii sunt romani, tocmai pe considerentul ca producatorii romani simt mult mai usor ceea ce se cere pe piata autohtona si au un talent innascut intr-ale creatiei vestimentare.
Pentru mine frumos mai inseamna, in primul rand, elegant. Am trecut totusi de perioada primei tinereti, asa ca modelele si culorile fistichii nu cred ca mi se mai potrivesc. Nu inseamna ca port mereu modele sobre; se pot purta culori pastelate, primavaratice pana la varste foarte inaintate, fara impact negativ asupra stilului elegant dorit. Imi aduc aminte chiar de o profesoara a mamei mele pe care o vedeam adeseori pe strada mereu imbracata in haine de culori pastelate, la care intotdeauna asorta o palarie cocheta tot in culori pastelate. Era un deliciu sa o privesti; culorile pastelate parca faceau parte din fiinta sa, erau ca un semn distinctiv, de o eleganta aparte, chiar daca era deja la o varsta destul de inaintata.
Eleganta si frumusetea pot fi pastrate chiar pana la varste inaintate. Totul este sa stii cum sa le creezi si sa le intretii.
Articol scris pentru SuperBlog 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu