vineri, 29 ianuarie 2016

ULTIMA ZI EARLY BOOKING: Seminar de Drept European "Cum poti evita un proces

http://d9hhrg4mnvzow.cloudfront.net/info.wolterskluwer.ro/conferinta-drept-european-24-feb-2016/e4232493-banner-seminar-dr-european-655x350px.jpg
Apărarea drepturilor încălcate de autoritățile naționale prin invocarea Cauzei Costanzo (atasata cauza)
sau
Cum poți evita un proces în contencios administrativ
Află noi modalități de protecție a drepturilor tale și ale clienților tăi cu ajutorul instrumentelor puse la dispoziție de dreptul UE!
Prioritatea dreptului european are ca efect apariția de NOI MODALITĂȚI NON-CONTECIOASE de protecție a drepturilor de sorginte europeană.
Din 2007 aceste instrumente juridice sunt și la dispoziția juriștilor români. În ciuda avantajelor oferite, în practică, s-a constatat insuficienta cunoaștere a modalităților de utilizare și, în consecință, o reticență în a le invoca.
Invocarea efectelor Cauzei Costanzo oferă posibilitatea de a apăra drepturile particularilor, în cazul încălcării lor de către autoritățile naționale, FĂRĂ A SE RECURGE LA UN PROCES ÎN CONTENCIOS ADMINISTRATIV sau FISCAL.
Aria de aplicabilitate este foarte largă și vizează contenciosul administrativ, contenciosul fiscal, contenciosul asigurărilor sociale și alte domenii în care se pot contesta măsurile luate de autoritățile naționale.
 
Acest seminar oferă:
·         cunoașterea aprofundată a efectelor cauzei Costanzo
·         învățarea modului în care aceste efecte pot fi invocate
·         pașii de urmat în cazul în care se utilizează acest instrument juridic.
 
Beneficiile participanților:
·         Afli noi modalități practice de a obține protecția drepturilor încălcate de autoritățile naționale
·         Devii mai pregătit în abordarea cauzelor de contencios administrativ și fiscal într-o manieră complexă, aliniată la standardele europene
·         Obții informație specializată și expertiză pentru a lucra cu instrumentele oferite de Dreptul European
 

Tematica seminarului:
I. ELEMENTELE OBLIGAȚIEI Costanzo:
1. Cauza Costanzo și conținutul obligației Costanzo.
2. Condițiile în care poate fi invocată obligația Costanzo în sarcina autorităților administrative.
II. EXCEPȚIA GENERALĂ de la aplicarea obligației Costanzo:
Dispozițiile de drept naționale pot fi interpretate în conformitate cu dreptul UE aplicabil (obligația Von Colson) de către autoritățile administrative pentru a se atinge același rezultat urmărit de către justițiabil.
III. CONSECINȚELE NEÎNDEPLINIRII OBLIGAȚIEI Costanzo de către autoritățile administrative și maniera în care poate fi sancționat juridic un astfel de comportament:
a. instanța va constata existența unei culpe procesuale a organelor administrației, sau
b. invocarea răspunderii civile delictuale și aplicarea răspunderii Francovich, respectiv nașterea dreptului la reparația prejudiciului cauzat de către organele administrației, sau
c. condamnarea statului membru pentru neîndeplinirea obligațiilor, cu recuperarea ulterioară, în instanță, a prejudiciilor eventual cauzate de către organele administrației
În cadrul acestei secțiuni se vor arăta și apărările invocate de către autoritățile administrative în diferite cauze de pe rolul instanțelor din România, pentru a nega fie existența vreunei culpe, fie apariția unei răspunderi civile delictuale în sarcina lor.
IV. STUDIU DE CAZ
Situația specifică a apariției unei hotărâri CJUE și efectele pe care această hotărâre le poate produce, în temeiul obligației Costanzo, în față organelor administrației/autorităților administrative naționale.
V. POSIBILE DEZVOLTĂRI VIITOARE ale obligației Costanzo în jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene.
 
 
ADMINISTRATIV - AGENDA
·         Data:     Miercuri, 24 Februarie 2016
·         Locație: București, Sala de cursuri Wolters Kluwer, Bucureşti, Bd.Tudor Vladimirescu 22, Clădirea Green Gate, etaj 6
 
PROGRAM
·         16:00 - 20:00
16.00 – 16.15 (Welcome Coffee)
16.15 – 18.00 (Sesiunea 1)
18.00 – 18.15 (Coffee Break)
18.15 – 20.00 (Sesiunea 2)
 
PREȚ PARTICIPARE
·         Early Booking (până la 31 ianuarie 2016):   300 LEI + TVA
·         Late Booking (după 31 ianuarie 2016):        400 LEI + TVA
 
Notă: În cazul neprezentării, nenotificate in scris la cristina.ghica@wolterskluwer.com cu 3 zile inainte de desfasurarea evenimentului, sumele achitate nu se vor restitui. Puteti opta pentru relocarea sumei catre un alt eveniment organizat de Wolters Kluwer România.
! Inscrierea consta in emiterea unei facturi fiscale, in baza careia puteti achita taxa de participare.
Factura poate fi emisa fie pe persoana fizica, fie pe societate/cabinet/PFA. Pentru emiterea acestei facturi este necesar sa ne comunicati datele complete ale dumneavoastra sau ale societatii/cabinetului/PFA-ului, date de contact si adresa livrarii facturii in original (daca nu corespunde cu adresa sediului social).
 
TRAINER: Mihaela Mazilu-Babel este jurist specializat în dreptul Uniunii Europene, obținând atât o diplomă postuniversitară în dreptul Uniunii Europene de la Universitatea Cambridge (2008), cât și un LL.M în dreptul Uniunii Europene de la Universitatea din Luxembourg (2010). 
În prezent, Mihaela lucrează ca asistent de cercetare la Facultatea de Drept și Științe Sociale din Craiova, pregătind teza de doctorat "Protecția jurisdicțională a drepturilor fundamentale la nivel național". Mihaela este membru al echipei juridice.ro, având sub coordonare proiectele "Întrebări preliminare" și "România la CEDO".
A fost speaker invitat, printre altele, la conferința Public Law in an Uncertain World a New York University School of Law (1-3 iulie 2015), la conferința Rethinking the Boundaries of Public Law and Public Space a European University Institute (26-28 iunie 2014), și la conferința The national interest in European Union law and governance, a Hungarian Academy of Sciences, Centre for Social Sciences (3-4 iulie 2014). În țară, Mihaela a fost ultima dată speaker invitat la dezbaterea Suspendarea şi reluarea judecăţii după pronunţarea CJUE în privinţa trimiterii preliminare, din noiembrie 2015.
În timpul activității sale de cercetare, Mihaela a realizat stagii de pregătire atât la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, cât și la Curtea Constituțională a României. Este autoarea a numeroase articole despre dreptul european, apărute în reviste de specialitate și în mediul online.

Pentru mai multe informatii si inscriere va stau la dispozitie fie telefonic, fie pe email.
 
Cu deosebita consideratie,
 
_________________________________
Cristina Ghica
Consultant
cid:image003.jpg@01D1059C.44EAF160 
Bucharest, 22 Tudor Vladimirescu Blv., Green Gate, 6th Floor, 050881            
Phone: 031.22.44.158 | Fax: 031.22.44.101
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu