joi, 28 ianuarie 2016

BOMBA! Medic cautat pentru ca a fugit cu banii. Casa de Sanatate vrea sa-i execute averea



• Medicul a incasat bani de la stat pentru ingrijirea bolnavilor • Dupa ce a incasat fondurile alocate de Casa Sanatate, acesta nu a mai prestat serviciile medicale promise

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate se chinuie sa recupereze o suma considerabila de la un medic care a incasat fondurile pentru ingrijirea bolnavilor si batranilor, iar dupa ce s-a vazut cu banii in cont a disparut. Este vorba despre medicul Dmour Younes, care timp de 4 ani a patronat o societate care pretindea ca detine o policlinica in zona Pacurari si de asemenea presta unele servicii de ingrijiri la domiciliu. Firma lui Dmour Younes, SC Cabinete Medicale Salmed SRL a incheiat, incepand cu anul 2011, un contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS), pentru decontarea unor servicii de ingrijiri la domiciliu. Este vorba despre unele servicii medicale care sunt prestate pentru bolnavii care nu se pot deplasa decat foarte greu sau pentru batrani. Firma a incasat in avans o parte din fonduri. Verificarile ulterioare efectuate de CJAS au dus la concluzia ca firma arabului nu prestase serviciile contractate.

Intre timp, Dmour Younes a cerut falimentul firmei pe care a patronat-o, iar banii nu au mai putut fi recuperati, Casa Judeteana de Sanatate fiind pagubita cu suma de 281.056 lei. Ceilalti creditori ai firmei sunt Directia Regionala de Finante, care are de recuperat taxe si impozite neachitate in suma de 167 lei si Libra Internet Bank SA, care trebuie sa recupereze un credit narambursat in suma de 31.373,17 lei. Dupa declansarea procedurii de faliment, s-a trecut la lichidarea patrimoniului. S-a constatat insa ca in patrimoniul firmei se afla doar un autoturism Daewoo care a fost vandut cu 2.000 lei, bani care abia au acoperit onorariul lichidatorului judiciar si prin urmare nu s-au putut recupera banii statului sau ai bancii comerciale.

"Lichidatorul judiciar nu a identificat active în vederea acoperirii creantelor, desi a întreprins demersuri suficiente în acest sens. Prin raportul înregistrat la data de 06.05.2015, lichidatorul judiciar a propus închiderea procedurii în temeiul dispozitiilor art.167 din legea 85/2014, radierea societatii debitoare, descarcarea practicianului în insolventa de orice îndatoriri si responsabilitati si aprobarea decontului de cheltuieli. In motivarea cererii, lichidatorul judiciar invoca faptul ca în patrimoniul debitorului nu exista niciun bun", arata judecatorul in decizia de faliment.

Tunul a fost planuit?

In urma cu doua zile, magistratii ieseni de la Tribunal au judecat cererea CJAS, care a solicitat sa se aprobe executarea averii personale a lui Dmour Younes, pentru recuperarea banilor care se cuvin Casei de Sanatate. Magistratii ieseni care s-au pronuntat ieri nu au aprobat insa cererea. CJAS urmeaza sa atace sentinta Tribunalului la Curtea de Apel Iasi.

SC Cabinete Medicale Salmed SRL a fost infiintata in anul 2010, cand a inregistrat o cifra de afaceri de 8.208 lei si pierderi de 13.115 lei. Un an mai tarziu, noua firma a inregistrat venituri de 190.828 lei si un profit de 59.214 lei. In anul 2012, firma a avut o cifra de afaceri de 217.271 lei si un profit de 69.407 lei. Dmour Younes a cerut singur in septembrie 2014 judecatorilor Tribunalului sa aprobe deschiderea procedurii de insolventa pentru SC Cabinete Medicale Salmed SRL. La momentul respectiv, Dmour Younes a spus ca firma sa avea datorii de numai 281.275 lei. Ulterior s-a constatat ca acestea erau mult mai mari.

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Galerie foto

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu