joi, 28 ianuarie 2016

”Creierul și inteligența emoțională”, o carte recomandată de Libertatea și editura Litera

Timp de 4 vineri la rând, începând de pe 29 ianuarie, găsiți chioșcurile de ziare o colectie de Dezvoltare personala și autoeducare, recomandate de Libertatea și editura Litera. Colecția cuprinde 4 cărți, la prețul de 14,99 lei bucata.
Cele 4 cărți vor apărea astfel:
Creierul și inteligenta emoțională – 29. 01
Cum scăpăm de ticurile gestuale – 5.02
Memoria inteligentă – 12.02
Gesturile care vă vor schimba viața – 19. 02
 
Cumpără vineri, 29 ianuarie, de la chișnurile de ziare ”Creierul și inteligența emoțională”, prima carte din colecția de Dezvoltare personala și autoeducare. Volumul recomandat de Libertatea și editura Litera este la prețul de 14,99 lei.

”Creierul și inteligența emoțională” este o carte scrisă de Richard J. Davidson și Sharon Begley.
De ce unii oameni își revin imediat după o situație neplăcută, iar alții au nevoie de ani întregi să treacă peste un necaz? De ce unii par să rezoneze mereu cu cei din jur, în timp ce alții rămân insensibili la emoțiile celorlalți? De ce există optimiști incurabili și pesimiști care nu se pot schimba?
Așa cum ne naștem cu un ADN unic, tot astfel fiecare dintre noi are propriul stil emoțional, ce are, în concepția autorilor, șase dimensiuni: atenția, perspectiva, reziliența, conștiința de sine, sensibilitatea la context și intuiția socială. Împreună, ele determină ceea ce numim inteligența emoțională, iar combinarea lor în proporții diferite explică de ce fiecare dintre noi răspunde într-un mod propriu la evenimentele din viața sa.
După 30 de ani de studiu al chimiei creierului, Davidson ne dezvăluie modul în care tiparele noastre cerebrale ne pot schimba viața și ce putem face pentru a ne îmbunătăți răspunsurile emoționale, folosind în acest scop inclusiv meditația. Printr-o analiză aprofundată a legăturii minte–corp, precum și a unor boli precum autismul și depresia, autorii trec dincolo de psihologie și de neuroștiință și ne învață cum să atingem starea de bine și să avem o viață împlinită.
O carte indispensabilă pentru înțelegerea emoțiilor noastre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu