sâmbătă, 30 ianuarie 2016

Exclusiv BZI. Imagini socante. A murit in mijlocul strazii, dupa ce a fost lepadat de SMURD - FOTO, VIDEO



• Chiar daca starea de sanatate a barbatului era vizibil afectata, medicii au plecat si l-au lasat in plina strada • Echipajul SMURD a plecat, dupa care a fost reapelat numarul de urgenta 112, deoarece barbatului i s-a facut din nou rau • Ceva mai tarziu, a fost trimisa o Ambulanta care a constatat decesul

Dupa ce a asteptat minute in sir sa vina ambulanta pentru a-i acorda primul ajutor, barbatul mai avea putin si isi dadea ultima suflare pe strada. Vineri dimineata, unui angajat al ApaVital Iasi i-a venit rau cand era in timpul programului si a lesinat pe strada. Colegii din jurul sau au sunat de urgenta la numarul unic 112 pentru a cere ajutor, insa au avut de asteptat. Constantin Baciu, in varsta de 57 de ani, avea probleme cu inima, insa nimeni nu a prevazut ca aceasta putea fi ultima data cand il vor vedea. Vineri dimineata, in jurul orei 08:20, Constantin Baciu a lesinat in strada, in timp ce era in programul de lucru, urmand sa participe la o lucrare care trebuia efectuata pe Calea Chisinaului nr. 22. Cand au vazut ca barbatul se prabuseste, colegii sai au chemat un echipaj al ambulantei. Dupa ce a fost apelat numarul unic 112 in jurul orei 08:24, in aproximativ 15 minute a sosit un echipaj al Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) pentru a acorda primul ajutor. Barbatului i-a fost aplicat un pansament la nivelul fruntii, unde se lovise in momentul in care a lesinat, iar dupa alte 15 minute, in jurul orei 08:55, echipajul SMURD a parasit locatia, fara insa a transporta pacientul la spital. Constantin Baciu a iesit pe picioarele sale din masina SMURD, semn ca starea sa era una buna, insa echipajul medical trebuia sa prevada faptul ca in orice moment starea acestuia se poate inrautati, mai ales dupa ce barbatul le-a explicat ca are probleme cardiace. Barbatul a povestit celor de pe SMURD ca are o reteta cu medicamentele pe care trebuie sa le ia in cazul in care se simte rau si astfel nu doreste sa fie transportat la spital.

La doar cinci minute, un alt apel la 112 avea sa anunte de lesinul barbatului

Dupa nici cinci minute de la plecarea echipajului SMURD, Constantin Baciu a cazut din nou pe strada, semn ca starea de sanatate nu era intocmai cea stabilita de medici. In acest mod, un nou apel la numarul 112 dat de catre un paznic din apropiere a adus la locul incidentului un echipaj, al ambulantei de aceasta data. Un alt angajat al ApaVital a incercat sa ii ofere primul ajutor, prin manevre de resuscitare pana la sosirea ambulantei, pentru a-l mentine in viata. Dupa alte 15 minute in care Constantin Baciu abia mai respira, medicii de pe ambulanta au ajuns la fata locului si i-au acordat primul ajutor. Abia dupa aproape jumatate de ora, barbatul a fost transportat de ambulanta la Unitatea de Primire Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Sfantul Spiridon din Iasi pentru ajutor de specialitate. "A fost o solicitare prin 112  pentru un pacient cu o leziune la nivelul capului, constient, a fost dirijat echipajul de prim ajutor care l-a evaluat. A fost aplicat un pansament si a solicitat, cu acordul medicului coordonator de la SMURD, transferul pacientului la spital. A refuzat sub semnatura, declarand ca este constient, are cunostinta de o afectiune a dumnealui si chiar daca medicul coordonator a insistat, el sub semnatura, conform prevederilor legale, a refuzat transportul la spital. Dupa putin timp, a fost apelat din nou serviciul 112. De data aceasta a fost trimis un echipaj de la ambulanta si a inceput manevre de resuscitare. A fost transferat la UPU, unde l-a preluat echipa de urgenta. S-a efectuat resuscitare timp de 70 de minute, din pacate nu a raspuns la manevre si s-a declarat decesul", a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD din cadrul Spitalului Sf. Spiridon.

Dupa 22 de ani la ApaVital, Constantin si-a dat si ultima suflare in timpul serviciului

Constantin Baciu a fost angajat o perioada indelungata in cadrul operatorului de apa-canalizare al orasului. Acesta a lucrat la RAJAC, respectiv ApaVital Iasi, timp de aproape 22 de ani. Barbatul era specializat pe meseria de verificari canale si figura in registratura de Medicina Muncii ca avand anumite afectiuni cardiace. Acesta era casatorit si avea doi copii. In cazul nefericit de ieri, fiind vorba de o intamplare in timpul programului de lucru, s-a solicitat interventia angajatilor Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Iasi si, dupa primele informatii, se pare ca a fost constatata o moarte patologica, neexistand indicii ca decesul ar fi fost provocat de un accident de munca. Nu in urma cu mult timp, Constantin Baciu a fost internat in Spitalul Sf. Spiridon, diagnosticat cu hipertensiune arteriala. Vineri insa, totul a fost in zadar. In ciuda faptului ca numarul de urgente a fost apelat de doua ori, iar timpul in care echipajele medicale au sosit la fata locului a fost nu tocmai in limita normala, inima barbatului nu a mai rezistat si la spital a decedat.

"Am avut o solicitare pentru un pacient cazut in strada. Echipajul sosit la fata locului a gasit un barbat in stop cardiorespirator, iar pacientul a fost transportat la spital, unde din pacate a decedat", a declarat dr. Florin Agapi, managerul Serviciului de Ambulanta al Judetului (SAJ) Iasi. Nestiind toate cauzele si circumstantele bine stabilite in ceea ce priveste decesul barbatului, prof. dr. Diana Cimpoesu a precizat ca va fi anuntat Institutul de Medicina Legala (IML) Iasi si, de asemenea, Politia. La spital, imediat dupa deces, s-a prezentat sotia lui Constantin Baciu, care stia ca acesta e bolnav cu inima si a precizat ca doreste scutire de necropsie.

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Galerie foto

 

Galerie video

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu