luni, 25 ianuarie 2016

Reguli noi la Rezidențiat

Reguli noi la Rezidențiat

Reguli noi la Rezidențiat
25 January
11:10 2016
Ministrul Sănătăţii doreşte ca toţi medicii care participă la examenul de Rezidenţiat să poată prinde un post în sistemul medical românesc.
Concursul de intrare în rezidenţiat ar urma să fie schimbat. Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a anunţat că ministerul pe care îl conduce intenţionează să modifice examenul de rezidenţiat, astfel încât toţi candidaţii să poată alege un post în sistemul medical românesc. Schimbarea va fi posibilă prin organizarea unui concurs de intrare în rezidenţiat la nivel naţional, ale cărui rezultate să ilustreze un clasament valabil pe toată ţara. Schimbarea modului de organizare a rezidenţiatului ar urma să contribuie la corectarea deficitului de personal medical din spitale, clinici şi centre specializate.
“Ultimul concurs s-a desfăşurat în anumite condiţii, după anumite reguli pe care nu le putem schimba retroactiv. Am început discuţiile legat de rezidenţiat, şi ceea ce ne dorim este ca medicii noştri să poată profesa, să poată rămâne în România şi să aibă şi condiţiile în care să rămână. Ştiu că sunt deziderate frumoase şi pot să sune doar frumos. Ce ne gândim este varianta unui rezidenţiat naţional care să se desfăşoare în mai multe centre, dar care să ofere un clasament în funcţie de care cât mai mulţi, dacă nu toţi cei care participă, să poată să-şi aleagă un post. Ne dorim, în acelaşi timp, medici de bună calitate. Examenul acesta sigur că va avea şi logica unui filtru”, a precizat ministrul Patriciu Achimaş-Cadariu.
În prezent, concursul de intrare în rezidenţiat se organizează la nivelul celor şase centre medicale universitare, Bucureşti, Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara. Candidaţii care obţin punctaje de promovare îşi pot alege dintre posturile regionale centralizate de centrul în care îşi dau examenul.

Comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu