vineri, 22 ianuarie 2016

Imagini EXCLUSIVE! Palatul in care traieste medicul lui Gheorghe Nichita. Luxul domina peste tot



• Medicul care l-a ingrijit ani de zile pe fostul primar Nichita, aflat in arest de cateva luni, locuieste intr-o vila imensa in buricul targului • Avand in vedere marirea imobilului, medicul scoate bani grei din buzunar pentru intretinerea vilei 

Nu mai este un secret pentru nimeni ca majoritatea medicilor din Iasi traiesc intr-un lux orbitor. Case, apartamente, case de vacanta, masini de lux, conturi grase, bijuterii, obiecte de arta. Toate astea din salariile de mizerie pe care le ofera statul roman. Neoficial, o buna parte din averea acestor medici este cladita si din banii oferiti de bolnavi. Fostul primar Gheorghe Nichita, arestat de cateva luni, a avut in perioada de glorie un medic personal. Din informatiile detinute, medicul nu l-a taxat niciodata, dar probabil primarul i-a oferit sprijin in rezolvarea anumitor probleme personale. Nu de putine ori, fostul primar mergea chiar la cabinetul din spital al medicului. Gheorghe Nichita avea probleme minore de sanatate, pe care nu le neglija. Gheorghe Nichita nu mergea la un medic oarecare. Pana sa ajunga dupa gratii pentru fapte de coruptie, fostul primar era pacientul prof. dr. Gheorghe Balan, de la Institutul de Gastroenterologie si Hepatologie din Iasi. De cateva luni, acesta a renuntat la functia de director medical de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi. Din informatiile detinute, fostul edil este diagnosticat cu sindrom de colon iritabil.

Venituri de aproape 3 miliarde

Medicul fostului primar detine o vila imensa, in apropierea Spitalului Sf. Spiridon din Iasi. Casa prof. dr. Gheorghe Balan pare a fi un adevarat palat, cu nenumarate camere, curte. Imobilul are o suprafata de 300 metri patrati si il imparte cu sotia, Adriana Balan, medic stomatolog. Familia Balan mai are un apartament de 51,23 metri patrati si un spatiu de 69,39mp, situat in centrul civic al orasului. Fostul medic al lui Nichita sta bine si la capitolul terenuri. In anul 2009, a primit mostenire 13.500 metri patrati teren forestier si intravilan. In anul 2003 a cumparat 645 mp intravilan, dupa ce in 1995 achizitionase inca 8000 metri patrati, alte categorii de terenuri. In anul 2014, prof. dr. Gheorghe Balan i-a donat fiului, unicul copil, un teren intravilan de 293 metri patrati.

Veniturile medicului gastroenterolog provin din salariile de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi, unde functioneaza fostul institut, si Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr. T. Popa din Iasi. De la institutia de invatamant superior a incasat in anul 2014 suma de 120.730 lei, iar de la unitatea medicala inca 97.169 lei. In urmatoarele luni vor fi publicate veniturile si pentru anul trecut. Medicul Balan are si un cabinet privat, situat in centrul civic, de unde incaseaza anual, dupa cum a precizat in declaratia de avere, 41.272 lei. Pe langa aceste venituri, prof. dr. Gheorghe Balan obtine bani si din serviciile medicale prestate catre firme de medicamente, conferinte, prezentari educationale. De la firmele Roche Romania, Johnson&Johnson si AbbVie a primit suma de 5.945,7 lei. Medicul lui Gheorghe Nichita incaseaza 8.200 lei anual din inchirierea a doua imobile pe care le detine in Iasi. Familia Balan are doua autoturisme: Renault Megane si OLTENA TRS.

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Galerie foto

 
Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu