vineri, 29 ianuarie 2016

Cum scapi de PĂDUCHI





Păduchii nu sunt o situatie foarte plăcută, mai ales atunci când ești părinte. Tocmai de aceea, infestarea cu păduchi sau pediculoza poate afecta orice familie și sunt doar câteva soluții care te pot scăpa de “musafirii nepoftiți”.
Medicul poate prescrie un sampon, o crema sau o lotiune care sa omoare paduchii. Dacă tratamentul nu dă rezultate, “leacurile băbești” sunt ideale.
Pe piață există sampoane speciale si lotiuni menite să îndepărteze păduchii. Trebuie citit însă cu atenție prospectul de pe fiecare loțiune în parte și metoda de aplicare.
Loțiunile pe bază de benzină
Deși nu omoară și ouăle, sunt eficiente dacă vrei să scapi de păduchi. Aproape 80% dintre cei care au folosit astfel de loțiuni au scăpat de păduchi după a doua folosire a produsului.Odată aplicată, loțiunea trebuie lăsată timp de 10 minute în păr, pentru a-și face efectul.
Uleiul de oregano
Adepții medicinei naturiste jură că uleiul de oregano te ajută să scapi de păduchi. Acesta este un antioxidat foarte bun, ce are actiune antiseptică remarcabilă (antiparazitară, antibacteriană, antivirală, antimicotică), dar și un efect antiinflamator. Uleiul de oregano previne infecția si recuperează rapid pielea iritată din cauza salivei păduchilor.
Uleiul de măsline
Unii spun că păduchii se sufocă și mor când intră în contact cu uleiul, dar pentru ca remediul să fie cât de cât eficient, ar trebui ca uleiul să fie aplicat seara pe păr, iar peste noapte, părul să fie strâns cu o cască de duș. Uleiul de măsline ajută și la despinderea mai ușoară a lindenilor (ouăle de păduchi) de pe firul de păr.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu