vineri, 29 ianuarie 2016

Doliu la Tribunal! Unul dintre cei mai experimentati judecatori ieseni a murit aseara!

 

• Unul dintre cei mai buni judecatori de la Tribunalul Iasi a murit aseara, dupa o lunga perioada de lupta cu o boala necrutatoare • Colegii indoliati au sperat intr-o minune si au asteptat-o sa se intoarca in sala de judecata

Aseara, unul dintre cei mai cunoscuti judecatori ieseni a murit la Spitalul de Boli Infectioase Iasi, dupa o lunga perioada de chin si durere. Maria Eliza Cardoneanu era unul dintre cei mai experimentati judecatori, avand in vedere mai ales perioada foarte lunga de timp in care a activat la Tribunal. De aproximativ 8 ani de zile, Eliza Cardoneanu a luptat cu o boala extrem de agresiva, cancerul la colon, si desi a iesit invingatoare de mai multe ori, aseara, boala a castigat batalia definitiv. Pe fondul imunitatii scazute, a facut o infectie renala si organismul nu a mai facut fata.

Colegii Elizei Cardoneanu cunosteau lupta crancena pe care a dus-o in ultimii ani, insa au sperat ca pana la urma va fi bine. Unii dintre colegi au trait alaturi de aceasta intreaga drama, i-au fost alaturi in momente foarte dificile. Aseara, cand au aflat vestea, erau foarte afectati. Cei care i-au fost colegi de complet de-a lungul vremii, au sustinut ca era un om minunat, devotat profesiei, foarte corect, onest si implicat. Din pacate, in ultimul an de zile, Eliza Cardoneanu a stat in concediu medical o perioada destul de lunga.

"Este pierdere grea pentru Tribunalul Iasi. Era un coleg cu vechime, de a carui experienta aveam nevoie cu totii. A fost alaturi acestui colectiv si in perioade grele, in care eram foarte putini si cu numar foarte mare de dosare, si in perioade dificile, atunci cand au avut loc schimbari esentiale ale sistemului judiciar. Regretam aceasta disparitie prematura dintre noi", a precizat aseara judecatorul Andrei Alexandru Florin, vicepresedintele instantei.

Eliza Cardoneanu a absolvit  Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Al. I. Cuza in anul 1997. A lucrat ca si consilier juridic pana in anul 1993, atunci cand a devenit judecator la Curtea de Conturi Iasi. Din noiembrie 2000, pana in anul 2003 a lucrat la Judecatoria Pascani. Ulterior, a ajuns la Tribunalul Iasi.




Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM
Stiri despre: +judecatori +infectie renala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu