luni, 18 ianuarie 2016

GREȘEALĂ IMENSĂ! Ti-ai publicat data nașterii pe facebook?


GREȘEALĂ IMENSĂ! Ti-ai publicat data nașterii pe

face
Facebook este una dintre cele mai populare reţele de socializare, iar mulţi utilizatori cred că sunt în siguranţă dacă au bifat în mod corect setările de securitate ale conturilor lor. Problema este că şi alte persoane, nu doar prietenii lor, pot să vadă informaţiile publicate pe Facebook. Conturile prietenilor pot fi piratate atunci când îşi instalează o aplicaţie din surse nerecomandate sau cineva poate să citească peste umerii acestora informează site-ul netsecurity.about.com.
Prezentăm mai jos cinci sfaturi despre lucrurile care nu trebuie niciodată publicate pe această reţea de socializare.
  • Data de naştere completă a utilizatorului şi cele ale membrilor familiei sale – Cei mai mulţi dintre utilizatori adoră să primească felicitări în acea zi specială, însă, dacă îşi publică ziua de naşţere, ei oferă piraţilor cibernetici una dintre cele 3-4 elemente personale de care aceştia au nevoie pentru a le fura identitatea. Ideal este să nu treceţi deloc ziua de naştere, dar, dacă ţineţi neapărat la acest detaliu, atunci evitaţi să menţionaţi anul. Prietenii voştri adevăraţi cunosc deja anul în cauză, notează Mediafax.ro.
  • Starea civilă – Indiferent dacă aveţi o relaţie sau nu, ar fi mai bine să nu faceţi publică această informaţie. Hărţuitorii adoră să afle că sunteţi din nou celibatar. Dacă vă schimbaţi statusul în „celibatar” („single”), ei primesc astfel undă verde pentru a-şi relua hărţuirea, aflând că sunteţi din nou disponibil. Acelaşi lucru le dezvăluie faptul că este foarte posibil să fiţi singur acasă.
  • Locul în care vă aflaţi în prezent – Există foarte mulţi utilizatori care adoră să precizeze pe Facebook locul în care se află în fiecare moment. Problemele pot să apară atunci când toată lumea vede că aţi plecat în vacanţă (şi că nimeni nu este acasă). Dacă adăugaţi şi perioada în care veţi fi departe de casă, hoţii vor cunoaşte cu exactitate timpul de care vor avea nevoie pentru a vă jefui locuinţa. Ar fi bine să nu partajaţi deloc locul în care vă aflaţi. Puteţi să publicaţi ulterior fotografii făcute în vacanţă, după ce reveniţi acasă.
  • Faptul de a fi singur acasă – Este extrem de important ca părinţii să îşi înveţe copiii să nu publice niciodată pe Facebook această informaţie. În definitiv, nimeni nu ar începe să strige într-o cameră plină cu persoane necunoscute că în următoarele ore va fi singur acasă. Acest lucru nu ar trebui făcut nici pe Facebook.
  • Nu publicaţi fotografii ale copiilor voştri completate cu numele lor – Mulţi utilizatori publică pe Facebook fotografii şi înregistrări video cu copiii lor, fără să se gândească nicio secundă la eventualele riscuri. Unii merg până într-acolo încât îşi schimbă fotografia de profil cu una a copiilor lor.
Probabil 9 din 10 părinţi publică numele complet al bebeluşului, data şi ora exactă la care s-a născut acesta, în timp ce se află încă la maternitate. Părinţii publică fotografii cu copiii lor, le adaugă numele, alături de cele ale prietenilor, fraţilor şi altor rude. Acest tip de informaţii ar putea fi folosite de pedofili şi de „prădătorii sexuali” pentru a-i ademeni pe copii. Ei pot să se folosească de numele copilului şi de numele rudelor şi prietenilor acestuia pentru a-i face pe cei mici să aibă încredere şi să-i convingă că nu sunt persoane străine, ajutându-i să stabilească un raport cu copilul dumneavoastră.



Ζάλμοξις

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu