vineri, 29 ianuarie 2016

Ai auzit? Tampoanele nu mai sunt la modă! Locul lor va fi luat în curând de o invenție din… 1940!





Tampoanele și absorbantele rămân în continuare aliatul de nădejde al femeilor în perioada menstruală. Există însă și alternative care au început să se popularizeze încă de anul trecut și par să prindă elan…
Cea mai îmbrățișată de cercetători alternativă la clasicele tampoane și absorbante este, culmea, o invenție de acum 66 de ani. E drept, diferă materialul. Este vorba despre cupa menstruală, un dispozitiv cu dezavantaje, dar mult mai multe avantaje.
Cupa menstruală
Cupa menstruală
”Arată ca un clopot din silicon, se introduce în vagin asemenea unui tampon și nu se simte deloc. În prima fază, pare destul de complicat, dar cu timpul, devine o rutină”, povestește una dintre femeile care au uitat deja de existența tampoanelor.
Fiind din silicon, dispozitivul nu lasă reziduri în interiorul vaginului, cum se întâmplă în cazul tamponului din care se pot desprinde fibre textile, și cu siguranță protecția împotriva ”accidentelor” este cu mult mai mare.
cupa menstruala
”Riscul de a te păta se diminuează serios și intervalul în care în mod normal aș fi schimbat un tampon este mult mai mare”, explică aceeași femeie.
Și mai este un avantaj… cel financiar. Cupa menstruală, în funcție de firmă, costă în jurul a 100 de lei și este refolosibilă până la 10 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu