luni, 18 ianuarie 2016

Tremura toti in fata ei! Aceasta femeie a aruncat in aer UMF Iasi! Acum este momentul adevarului



• Femeia a mers in fata procurorilor anticoruptie si a povestit absolut tot • In urma cu cateva zile, judecatorii au chemat-o la audieri  • Cel mai probabil, a facut acest gest din gelozie • Este una dintre cele mai importante audieri din acest dosar • Acuzatii spera sa-si schimbe declaratia • Alaturi de Sorina Margineanu va fi audiat si un chirurg de la Spiridon

In urma cu cateva zile, judecatorii de la Tribunalul Suceava au decis sa o cheme la audieri pe Sorina Margineanu, cea care a declansat tot scandalul de coruptie de la Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi. Pentru ca era foarte geloasa, aceasta a mers la procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi, in anul 2011, si a pus la dispozitia anchetatorilor toata corespondenta electronica a sotului sau, Adrian Ciureanu.

Acesta din urma este director de Comunicare in cadrul UMF Iasi si s-a ocupat de proiectul privind implementarea unei platforme electronice de invatare, pentru studenti. Sorina Margineanu a aflat ca sotul sau de la vremea respectiva era implicat in savarsirea unor infractiuni de coruptie si a turnat tot la DNA. De la acest denunt a inceput macelul care a condus la caderea rectorului Vasile Astarastoae si a celor mai importanti directori din cadrul institutiei. Sorina Margineanu urmeaza sa fie audiata pe data de 10 februarie, la ora 10:00. Tot atunci a fost chemat la auderi si Nicu Cornel Neacsu, cadru didactic la UMF Iasi si medic la Spitalul Sf. Spiridon, Clinica I Chirurgie.

Majoritatea cadrelor didactice sunt intrebate despre modul in care functioneaza platforma de e-Learning, pentru care s-au cheltuit sume foarte mari, atat din bugetul Uniunii Europene, cat si din cel al universitatii. Pana in prezent, majoritatea martorilor au dat declaratii favorabile gastii conduse de Vasile Astarastoae. Pe langa profesorii de la UMF Iasi, au fost audiati si angajati din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, dar si de la firma Maguay SRL, societatea care s-a ocupat de construirea platformei. Tot acest dosar a pornit de la modul in care conducerea UMF a gestionat un proiect european privind platforma de e-Learning, o platforma care trebuia sa-i ajute atat pe profesori, cat si pe studenti.

Toti acuzatii sustin ca sunt nevinovati

Procurorii sustin ca au fost comise fapte de coruptie atunci cand a fost construita aceasta platforma, la care a lucrat firma Maguay Impex SRL din Bucuresti. Vasile Astarastoae, fostul rector al UMF, a semnat cu buna stiinta o serie de documente false, astfel incat sa fraudeze fondurile europene alocate pentru platforma de e-Learning. Astfel, potrivit proiectului, firma Maguay Impex SRL trebuia sa sustina cursuri de instruire cu personalul din UMF care urma sa se ocupe de administrarea produselor software implementate. Pentru aceste "servicii" de scolarizare, UMF Iasi a platit 160.000 lei. Asta in conditiile in care, procurorii nu au gasit elemente care sa arate ca firma Maguay Impex SRL a prestat aceste servicii. De asemenea, procurorii au stabilit ca Vasile Astarastoae stia de faptul ca firma Maguay Impex SRL nu a sustinut cursurile respective. In faza de urmarire penala, Astarastoae a declarat in fata procurorilor ca nu stia de faptul ca respectivele cursuri nu s-au desfasurat. Aceasta scuza nu sta in picioare, deoarece in cadrul acestui proiect, Vasile Astarastoae era manager de proiect si prin urmare era obligat sa cunoasca in amanunt etapele de derulare. Mai mult, acesta era obligat sa desemneze si persoanele care urmau sa administreze produsele software din cadrul platformei de e-Learning.

Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM

Galerie foto

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu