vineri, 29 ianuarie 2016

Îngrijorător! Numărul de elevi depistaţi cu păduchi la şcoală, dublu în oraşe faţă de sate





Situație alarmantă în mai multe județe din țară! Reprezentanții Direcţiilor de Sănătate Publică au raportat o mulțime de cazuri de elevi cu păduchi, mulți dintre ei în școlile din orașe!
Direcţiile de Sănătate Publică au centralizat zilele acestea rezultatele verificărilor făcute de medici elevilor din unităţile şcolare după vacanța de iarnă. Procedura standard numită ”triaj epidemiologic”, se face la oraşe de către medicii şcolarişti şi la ţară de către medicii de familie, iar rezultatele sunt îngrijorătoare!
La Galați, în urma verificărilor făcute în 236 de unităţi de învăţământ au fost examinaţi 49.409 elevi. ”În urma acestei verificări au fost depistaţi un număr de 322 de elevi – 208 în urban şi 114 în rural – care aveau diverse afecţiuni. Dintre acestea, au fost patru cazuri de scabie, toate în oraș, și 166 de cazuri de pediculoză (n.r. păduchi), 111 în urban şi 55 în mediul rural”, a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.
Și în județul Argeș, autoritățile au descoperit păduchi la 58 de elevi din mediul urban şi 38 din mediul rural. Potrivit directorului de la DSP Argeş, dr. Sorina Honţaru, au fost examinaţi 70.065 de copii înscrişi în unităţile de învăţămînt din judeţul nostru, dintre care 46.599 din mediul urban şi 23.466 din mediul rural.
Păduchii apar şi se înmulţesc în condiţii precare de i­gienă personală, putând fi transmişi cu uşurinţă altor persoane, astfel că elevii au fost izolaţi la domiciliu şi au primit tratament de la medicul de familie.
Cum scapi de PĂDUCHI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu