joi, 28 ianuarie 2016

COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ
27 January
22:05 2016
În urma relatărilor în mass-media de la conferința de presă a Primăriei Municipiului Roman, Organizația PSD Roman se vede obligată să facă publice următoarele observații:
1. Constatăm, fără surprindere, că dl. Laurenţiu Dan Leoreanu tratează în continuare electoratul cu dispreț și aroganță, fiind de părere că nu sunt la îndemâna oricui subtilitățile și mecanismele politice: ”Părerea mea este că e foarte greu pentru un partid să ia oameni din neant, care nu cunosc structura politică respectivă.” Cu alte cuvinte, cetățenii sunt undeva ”în neant”, nu în colectivitatea pe care dl. Leoreanu o ”păstorește”. De acolo, din neant, nu au ei, cetățenii, cum să știe ce și cum e prin partid, cum se face politica, cum se stabilesc tactici și strategii. Și mai adaugă dl. primar: ”Spun asta pentru că oamenilor poate să li se pară că știu si cunosc bine pe cineva, dar nu cunosc decât din exterior activitatea și mecanismele dintr-un partid politic”. Așadar doar dacă ești membru de partid și nu orice fel de membru, ci unul dintr-o structură de conducere poți să cunoști pe cineva, altfel numai ți se pare că îl cunoști. Interesant mod de a-i aprecia pe alegătorii romașcani are primarul lor. Oare cei care l-au ales primar erau toți membri de partid, de îl cunoșteau atât de bine?
2. Faptul că dl. Leoreanu face afirmații false nu ne mai miră. Ne miră totuși de ce a ales să prezinte proiectul PSD ÎȚI DĂ PUTEREA ca pe o “copie” a unui proiect al Elenei Udrea, când toată presa (și nu numai…) știa că inițiativa doamnei Udrea se referea la propunerea unui proiect pentru București, adică un CONCURS după care câștigătorului i se promitea un loc de consilier, iar proiectul PSD se referă la propunerea de CANDIDAȚI pentru Consiliul local. Iar dacă e vorba de plagiat, cel care a copiat ideea doamnei Udrea pare a fi mai degrabă primarul Leoreanu, care a lansat tot un fel de concurs de proiecte, premiul fiind un post de consilier personal. Cine a ocupat postul se știe și nu provine din societatea civila. Domnul Dan Manoliu, președintele Organizației PSD Roman afirmă cu responsabilitate că ”ideea proiectului «PSD îti dă puterea» este iniţiată de preşedintele PSD Neamţ – Ionel Arsene, care apoi a și făcut cunoscut proiectul la nivel naţional. Acest proiect s-a bucurat de apreciere la nivelul conducerii centrale. Nici vorbă să ne fi inspirat din ideile doamnei Udrea. Dl. Leoreanu a început deja campania electorală, din păcate într-o conferință de presă a administrației publice, unde politica nu are căuta, dar cum minciuna are picioare scurte, o să apară repede și efectele.”
3. După cum se știe, PSD Roman a sărbătorit Unirea Principatelor Române pe locul unde unde s-a dansat pentru prima oară HORA UNIRII, loc marcat de o placă comemorativă. Sesizarea că placa comemorativă de lângă Hotel Roman este neîngrijitã a dat ocazia dlui. Leoreanu să fie încă o dată suficient: ”Chestia asta românească cu ar trebui e păguboasă. Dacă domnii de la PSD vor să se ocupe, nu-i oprește nimeni… Pot să facă o chestie de voluntariat. Monumentul, acolo unde am făcut Unirea a fost pregătit. A fost stejarul toaletat, a fost reparat gardul… s-a și greblat… Noi am fost la monumentul nostru, la stejar…” Prin urmare există ”monumentul nostru” și monumentele altora… Există ”acolo unde am făcut Unirea”…(cine, Dl. Leoreanu?) și există și ”poate ei au făcut Unirea în altă parte…” Și toată această bășcălie s-a făcut în condițiile în care primăria are un Serviciu de Lucrări Publice și un Compartiment specializat pentru ”Spații verzi”, cu destui oameni angajați, care au în grijă TOATE SPAȚIILE VERZI din oraș. Dl. primar a soluționat astfel o veche dilemă a Romanului: este mai important stejarul plantat de unioniștii romașcani într-o curte oarecare sau locul în care s-a încins spontan Hora Unirii în ziua de 24 ianuarie 1859? Deci dl. primar a decis: între horă și ghindă, primordială a fost ghinda.
Biroul de Presă
Organizația Municipală a PSD Roman

Comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu