Rezultatele studiului stiintific sunt prezentate intr-un articol publicat in revista eLife. Oamenii de stiinta americani au descoperit ca omul este in masura sa retina un volum de informatii de aprope 10 ori mai mare decat s-a estimat anterior.
Terry Sajnowski a explicat ca specialistii au gasit o solutie pentru a intelege principiile de functionare a centrului memoriei umane si care, potrivit cercetatorilor, cu un consum energetic minim, are darul de a manifesta o productivitate ridicata.
Informatiile memorate de om sunt pastrate intr-o parte speciala a creierului. Acolo, memoria printre forma unei serii de impulsuri electrice, precum si a unui numar important de semnale chimice. Pentru a calcula capacitatile creierului uman, oamenii de stiinta au creat un model artificial al acestui sistem.
Cu alte cuvinte, creierul uman ar putea primi statutul de cel mai performant aparat de calcul, spune Sejnowski. Consumand numai 20 de wati, sistemul nervos al omului asimileaza o cantitate de informatii care depaseste capacitatea superodinatoarelor contemporane.