vineri, 29 ianuarie 2016

Daca nu dau spaga la doctori, acesti pacienti nu vor sa vina la spital! Doctorii sunt disperati!



• Situatie fara precedent intr-un spital din Iasi • Dupa ce s-au oferit sa dea o mana de ajutor pacientilor aflati in stare grava intr-un spital din Vaslui, conducerea Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iasi nu poate oferi in totalitate tratamentul necesar bolnavilor

Motivul pentru acest lucru este faptul ca nu toti pacientii oncologici care au nevoie de chimioterapie vin la Iasi. Reprezentantii IRO Iasi au semnat un contract de prestari servicii cu o firma de transport, ca sa ii poata aduce organizat pe pacienti, insa in cursul zilei de joi microbuzul a venit gol de la Vaslui.

"Miercuri au venit doar cinci pacienti, desi eram anuntati ca vor veni noua. Astazi (joi - n.r.) nu am avut niciunul. Masina era la ora 10:00 in curtea spitalului din Vaslui, iar dupa cinci minute m-a sunat soferul sa imi spuna ca nu este niciun pacient. Miercuri, in prima zi cand trebuiau adusi pacientii la noi, a plecat microbuzul de la Vaslui la 10:20 si inapoi de la Iasi la 17:15. Totul a decurs fara niciun fel de probleme, au fost evaluati, inregistrati, mai putin numarul de pacienti, care nu era cel de care stiam noi", a declarat ec. Mirela Grosu, managerul Institutului de Oncologie din Iasi.

De la trei curse pe saptamana, s-a ajuns la una singura

Pentru a putea evita o astfel de situatie pe viitor, in care drumul Iasi-Vaslui si retur sa fie parcurs fara a aduce pacientii la tratament, conducerea institutiei medicale a discutat cu directorul spitalului din Vaslui pentru a furniza datele exacte la care pacientii trebuie sa fie adusi la Iasi. Se stabilise, in prima instanta, ca trei zile pe saptamana sa fie transportati cate 19 pacienti la Iasi, dupa care au ramas doar zilele de miercuri si joi. Se pare insa ca este de ajuns o singura zi pe saptamana pentru a putea suplini evaluarea si consultarea pacientilor ramasi fara singurul medic oncolog de la spitalul din Vaslui.

"Am vorbit cu doamna directoare despre acest aspect si mi-a zis ca intr-adevar azi (joi - n.r.) nu sunt pacienti de venit la Iasi. Pentru a evita pe viitor o astfel de situatie, i-am  rugat si eu, sa imi trimita luni o adresa scrisa exact cu programarile, ca noi sa nu platim o cursa pana la Vaslui, sa incurcam oamenii si sa blocam o masina degeaba. Sa ne comunice exact data cand pacientii trebuie sa faca tratamente, ca sa putem sti si noi cum sa ne organizam. Prima data am zis ca facem curse trei zile, dupa aceea doua, acum a ramas doar una", a continuat managerul IRO Iasi. Medicii din cadrul IRO din Iasi vor avea, in perioada urmatoare, programul incarcat, din cauza ca singurul medic oncolog din Vaslui si-a dat demisia si a trecut in mediul privat. In adresa pe care conducerea spitalului din Vaslui a trimis-o conducerii IRO Iasi sunt trecuti 330 de pacienti oncologici cu hormonoterapie care vor beneficia de tratament si 25 de pacienti cu tratament cu citostatice, iar acestia vor fi adusi la Iasi cu microbuzul.


Urmareste BZI.ro pe FACEBOOK.COM
Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu