Băcănie cu Dichis Roman recomandă: merișoarele – antioxidanții miraculoși
Merişoarele
sunt considerate încă din vechime tratamente miraculoase pentru
numeroase boli, cu precădere cele ale tractului urinar. Impactul lor
benefic a fost descoperit de către strămoşii noştri şi confirmat în
zilele noastre prin studii specializate.
Mici,
dar de un roşu pasional, retrase în zone sălbatice, merişoarele cresc
în mediul prielnic al lanţului carpatic şi în Munţii Apuseni, unde poţi
întâlni un adevărat paradis al afinelor roşii.
Merişoarele - proprietăţi
Dintre
toate fructele cunoscute, merişoarele conţin cei mai mulţi
antioxidanţi, ceea ce le transformă în importante arme de apărare a
organismului uman.
Ele împiedică dezvoltarea bolilor cronice (cu precădere celor cardiovasculare) şi previn infecţiile.
În
compoziţia lor, veţi regăsi acizi (citric, lactic), proteine, vitamina
A, B1, B2, B3, C, E, dar şi uleiuri şi săruri minerale.
Consumul
zilnic de afine roşii formează un zid de protecţie împotriva
bacteriilor patogene, cum ar fi E.coli, Helicobacter pylori
(responsabilă pentru ulcerul gastric), Streptococcus mutans (principala
responsabilă pentru cariile dentare).
Responsabile
pentru acest beneficiu medical sunt proantocianidele din merişoare:
acestea acţionează împotriva diferitelor bacterii, evitând fixarea lor
la mucoasa anumitor organe.
Această implicare a merişoarelor la nivel bacterian se poate traduce printr-un suport de bază faţă de organismul uman.
Practic,
ele ajută organismul să îşi menţină sănătatea, să lupte împotriva
posibilelor infecţii şi să îşi susţină procesul de luptă împotriva
radicalilor liberi.
Scăderea
numărului de infecţii implică şi reducerea administrării antibioticelor
în exces, problemă ce afectează copiii, dar şi adulţii la nivel global.
În
plus, s-a mai demonstrat ştiinţific că merişoarele au un impact pozitiv
în ceea ce priveşte lupta împotriva tumorilor maligne.
Un
grup de cercetători din Canada au demonstrat cum celulele canceroase de
la nivelul glandelor mamare erau supuse unui risc mult mai scăzut de a
evolua spre tumori, dacă se consumă afine roşii.
Merişoarele
devin un real sprijin pentru organism şi în faţa bolilor reumatice –
antioxidanţii din afine neutralizează radicalii liberi din organism.
Suc de merişoare – beneficii
Un
tratament cu suc de merişoare, timp de câteva săptămâni, poate fi un
miracol pentru corpul tău, aşa cum am confirmat şi în rândurile de mai
sus.
O
cană cu suc proaspăt de merişoare este excelentă pentru sistemul
cardiovascular, restabileşte nivelul colesterolului, inhibă creşterea
celulelor canceroase, previne infecţiile (răceala, infecţii respiratorii
etc).
Cura
cu suc de merişoare poate să completeze şi curele de slăbire: acizii
organici din afinele roşii au capacitatea de a reduce depozitele de
grăsime, în doar câteva săptămâni.
Merişoarele
te pot ajuta să scapi şi de pietrele la rinichi, reduc riscul apariţiei
osteoporozei, întăresc sistemul osos, fiind o sursă bogată de calciu.
Sucul
de merişoare acţionează împotriva cancerului în primul rând datorită
proantocianidinei – un antioxidant de 20 de ori mai puternic decât
vitamina C.
Consumă - timp de câteva săptămâni - câte un pahar de suc de merişoare şi organismul tău va fi mult mai puternic.
Autor: Băcănie cu Dichis Roman
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu