duminică, 6 noiembrie 2016

Sondaj: PSD este în frunte iar PNL are în jur de 30%, înainte de campania electorală!

Sondaj: PSD este în frunte iar PNL are în jur de 30%, înainte de campania electorală!

poza stire sondajCercetarea CIADO Romania a fost realizată in perioada 6 octombrie – 30 octombrie, un sondajul de opinie in principalele județe reprezentative, pentru fiecare regiune istorica (Moldova + Dobrogea), (Transilvania + Banat), (Muntenia + Oltenia + București).
Județele participante: Iași, Neamț, Bacău, Galați, Constanta, Brașov, Cluj, Bihor, Timiș, Vâlcea, Dolj, București.
La sondaj au participat un eșantion reprezentativ de 1500 intervievați direct (4500 intervievați total), pentru fiecare calup de regiuni, cu vârste cuprinse intre 18 – 60 ani.
Intenția de prezenta la vot/media naționala 38 %. Interviurile au fost realizate direct cu subiecții participanți la Programul național cultural “Arta Contra Drog”. Sondajul s-a axat pe principalele 7 forte politice. Marja de eroare 3 %.
Sondaj alegeri parlamentare 2016 realizat de CIADO
-      PSD: 44,6 %
-      PNL: 29,3 %
-      ALDE: 6,5 %
-      USR: 5,7 %
-      UDMR: 5,2 %
-      PMP: 4,9 %
-      PRU: 2,5 %
PSD şi ALDE ar putea forma viitorul guvern al României. Conform acestui sondaj, cele două partide obţin, la un loc, 58%, o majoritate suficientă pentru a forma cabinetul de la Palatul Victoria. PNL şi USR nu trec de 42% şi vor avea nevoie de sprijin din partea celorlalte partide. Nici cu PMP nu reușește să depășească pragul de 50% +1.
În acest sondaj nu au fost luate în calcul răspunsurile evazive („nu știu”, „nu mă interesează”), iar procentul nehotărâților sau al celor care nu sunt interesați de alegeri este de 20%, scrie stiri-neamt.ro
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu