vineri, 27 ianuarie 2017

Echipe mixte vor merge prin municipiul Roman să prindă câinii fără stăpân

Echipe mixte vor merge prin municipiul Roman să prindă câinii fără stăpân

caini fara stapan la roman„Primarul Lucian Micu a dispus intensificarea acţiunilor de prindere a câinilor fără stăpân. În ultima perioadă s-a constatat apariţia unor câini pe străzile din municipiu, motiv pentru care, echipe mixte – angajaţi ai Municipal Locato şi Poliţiei Locale – vor merge pe teren pentru a prinde patrupedele şi a le transporta la adăpostul special creat, unde au toate condiţiile prevăzute de lege pentru a fi hrănite şi îngrijite.
Săptămâna trecută, nu mai puţin de 19 câini fără stăpân au fost duşi la adăpost. Poliţiştii locali vor demara şi cercetări pentru a stabili provenienţa acestor animale, mai ales că, în anii anteriori, Romanul s-a confruntat cu problema transportului ilegal de câini, din alte oraşe, care, ulterior, erau lăsaţi în municipiul nostru.
Acţiuni de educare se vor face şi în cazul stăpânilor de câini, care sunt îndemnaţi să strângă mizeria lăsată de animale, astfel încât, cu toţii, să trăim într-un oraş curat, civilizat şi dezvoltat”, se arată într-un comunicat al Primăriei Roman, postat pe pagina socială a instituției.
„Observăm prin municipiul Roman câini dezorientați, semn că sunt aduși de undeva. Am solicitat Poliției Locale intensificarea controalelor pe această linie, să vedem dacă acest lucru se confirmă”, a declarat Lucian Micu, primarul municipiului Roman.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu