vineri, 13 ianuarie 2017

Încă o dată, ghinion! Dar până când?...

Autor: Serban Cionoff 13 Ian 2017 - 13:40
Încă o dată, ghinion! Dar până când?...


Așteptate cu sufletul la gură de noi toți, cu mic cu mare, declarațiile de presă de la Palatul Cotroceni s-au dovedit un mare fâs!În realitate, declarațiile făcute de Mădălina Dobrovolschi, patentata vorbăreață de (de)serviciu a președinției României, s-au rezumat la acestea două ziceri mari și late: 1) ,,Președintele Klaus Iohannis l-a chemat la Cotroceni pe generalul Florian Coldea’’ și 2) ,,Nu am( eu, Mădălina Dobrovloschi n.n.) alte comentarii de făcut’’. În rest, nimic mai mult ne-vroind ( sau neavând voie?!) să mai spună ziariștilor purtătoarea  de tăceri a președintelui nostru mult iubit și respectat.
Pe bună dreptate, prima reacție a oricărui om de bun simț a fost dezamăgirea, dacă nu chiar revolta, față de prestația doamnei purtător de cuvânt a președintelui, în primul rând, asupra semnificațiilor unui asemenea comportament în relația cu presa, implicit cu opinia publică. În acest fel am înțeles motivele pentru care, la Antena 3,Bogdan Chirieac, analist recunoscut pentru rigoarea judecăților și adecvata folosire a termenilor, a considerat că simulacrul de conferință de presă la care s-a pretat Mădălina Dobrovolschi i-a făcut un mare deserviciu președintelui Klaus Iohannis.
Iertat să fiu, dar cred că lucrurile sunt mult mai grave. Pentru că îmi este imposibil să cred că declarațiile Mădălinei Dobrovolschi au fost făcute așa, după cum a crezut ea de cuviință sau, mai pe românește spus ,,după cum a tăiat-o capul’’. Nici pomeneală! În realitate,,,atât’’ și ,,în acest fel’’ a considerat președintele tuturor românilor că merităm să ni se transmită! Și așa i-a ordonat împuternicitei sale să procedeze.
  De asemenea, nu trebuie să credem că motivele pentru care generalul Florian Coldea a fost pus la dispoziția SRI pe perioada cercetării sale sau  multiplele și gravele semne de întrebare care există  în legătură de alte personaje de vârf ale sistemului, Laura Kovesi în primul rând, nu sunt de natură să suscite interesul președintelui Klaus Iohannis. În realitate, președintele Klaus Iohannis consideră că noi, plebeea, nu merităm ca înălțimea sa să vină în fața noastră și să ne spună adevărul în această foarte-foarte urâtă poveste, în care este implicat un personaj cheie al Serviciului Român de Informații și al sistemului de securitate națională.
 ,,Ghinion’’ carevasăzică, după cum cu maximă concizie și cu nedisimulat dispreț, ne-a mai spus-o Klaus Iohannis. Da, încă o dată,,,Ghinion’’. Dar până când?...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu