marți, 24 ianuarie 2017

Un moment inedit de Ziua Unirii, la Roman! Deputatul Iulian Bulai a venit îmbrăcat în costum popular

Un moment inedit de Ziua Unirii, la Roman! Deputatul Iulian Bulai a venit îmbrăcat în costum popular

poza stire iulian bulai costum 1La festivitatea prilejuită de sărbătorirea Zilei Unirii de la Roman, în mijlocul celor peste 300 de romașcani prezenți, a fost și deputatul USR Iulian Bulai, pe lângă senatorul PSD Dan Manoliu și deputatul PNL Laurențiu Leoreanu.
Surpriza pe care au avut-o romașcanii a fost că deputatul Iulian Bulai a venit îmbrăcat în costum național, un costum foarte frumos.
Invitat pe scenă, să spună câteva cuvinte, deputatul Iulian Bulai a făcut referire la importanța acestei zile, în istoria României.
„Ziua de 24 ianuarie este o zi importantă pentru toată România, dar este specială pentru noi, moldovenii.
Acum 158 de ani, moldovenii au renunțat la mândria de a avea capitala țării la Iași. Au facut un sacrificiu pentru binele țării, unindu-se în jurul valorilor care contau cu adevarat la acel moment, adica solidaritatea și devotamentul.
Multe orgolii au fost puse de-o parte pe 24 ianuarie 1859, mulți politicieni au facut un pas în spate pentru binele țării. Dar politicienii de atunci nu au făcut asta de unii singuri, au fost îndemnați de cetățenii interesați de ceea ce se întâmpla în țara lor. Unul dintre cetățenii implicați și un unionist convins a fost învățătorul Ion Ștefănescu Românul, cel care a sădit stejarul Unirii. Ne aflăm acum, lângă acest arbore care a rezistat mai bine de un veac și jumătate și conștientizăm cu toții că, la fel cum s-a întâmplat în 1859, așa trebuie procedat și acum. Binele cetățenilor trebuie să fie scopul pentru care toți ne unim forțele.poza stire iulian bulai costum 2
Copiii și tinerii sunt viitorul acestei țări. Noi oamenii simplii si cu intenții bune considerăm ca cel mai mare act de unitate ar fi punerea acestora în prim plan. Însă nu doar declarativ, ci prin decizii care să le facă, cu adevărat, un viitor mai bun generațiilor viitoare. Orgoliile politicienilor și goana lor de a-și spăla trecutul murdar trebuie să fie puse deoparte.
Acum, după 158 de ani, suntem chemați să fim uniți în jurul adevăratelor probleme cu care se confruntă România: corupția extinsă, cheltuiala netransparentă a banului public, reglementarea păguboasă a definiției abuzului în serviciu și a altor infracțiuni.
Fie ca această zi de 24 ianuarie să ne facă să reanalizăm valorile care ne unesc și să reînnoiască ideea de unitate în fața a atât de multe probleme care ne dezbină”, a spus deputatul Iulian Bulai.
Costumul popular cu care a fost îmbrăcat Iulian Bulai, după cum ne-a mărturisit, este al domniei sale, păstrat cu sfințenie încă din liceu.
A călătorit cu acest costum popular în mai multe țări din Europa, reprezentând cu cinste România. Costumul este tradițional, specific zonei Tămășeni – Valea Siretului.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu