marți, 24 ianuarie 2017

„Referendum pentru toți, să știm dacă suntem hoți!”

„Referendum pentru toți, să știm dacă suntem hoți!”

poza stire referendumPlatforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) salută şi apreciază intenţia Preşedintelui României de a iniţia procedurile pentru un referendum pe tema graţierii şi a modificării Codurilor Penale. PACT consideră că prin această decizie Preşedintele României, Klaus Iohannis, îşi îndeplineşte rolul constituţional de mediator între stat şi societate, alegând ca această problemă să fie rezolvată în cel mai democratic mod posibil: prin exprimarea voinţei cetăţenilor.
PACT a susţinut încă de săptămâna trecută organizarea unui referendum pe această temă. La propunerea filialei PACT Teleorman condusă de Cristian Mihai Dide, membrii PACT, prezenţi la protestele de duminică seară din Bucureşti, au afişat o pancartă cu mesajul: “Referendum pentru toţi, să ştim dacă suntem hoţi” (a se vedea poza alăturată).
Este cea mai bună soluţie pentru a şti dacă cetăţenii României îşi doresc cu adevărat un stat de drept sau vor să fie complicii tăcuți ai celor care i-au batjocorit şi jefuit în ultimii 27 de ani.
Astăzi, 24 ianuarie 2017, românii sărbătoresc Unirea Principatelor, o zi care simbolizează consensul şi reconstrucţia naţională. Este un prilej pentru a reflecta care sunt valorile care vrem să stea la baza națiunii române. Pentru PACT, una dintre aceste valori este statul de drept. România nu poate progresa eliberând infractori şi albindu-i pe corupţi prin ordonanţe de urgenţă.
„PACT a fost primul partid politic care a susţinut public organizarea referendumului pentru modificarea Codurilor Penale şi graţiere. Faptul că Preşedintele României a luat decizia de a organiza acest referendum este o veste bună pentru noi, cetăţenii indignaţi ai României, cei care am protestat împotriva acestui uriaş abuz. Vom avea ocazia de a ne exprima opinia în mod democratic. Este un moment al adevărului pentru ţara noastră. Este şansa ruperii de trecut şi de aşezare a statului nostru pe un drum spre un viitor european, al repectului faţă de cetăţean şi faţă de legi. Probabil că unele partide vor încerca să saboteze acest referendum şi vor îndemna cetăţenii să nu voteze pentru a nu se atinge pragul de prezenţă necesar pentru validarea sa. PACT face apel la toţi cetăţenii României să vină la vot şi să voteze pentru România modernă, democratică și dreaptă. Acest referendum nu este îndreptat împotriva vreunui partid politic sau a unei persoane, așa cum încearcă unii „lideri” să manipuleze opinia publică. Acest referendum este despre fiecare dintre noi: alegem un stat în care ordonanțele de urgență sunt cu dedicație, sau un stat în care legea este egală pentru toţi?”, a declarat Sebastian Burduja, președintele PACT.
Comunicat de presă PACT
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu