luni, 28 martie 2016

Cum se fac angajările în Primăria Roman? Explicația primarului Leoreanu! Restul vorbelor „nu onorează”!

Cum se fac angajările în Primăria Roman? Explicația primarului Leoreanu! Restul vorbelor „nu onorează”!

poza stire angajari primariePe data de 18 martie, anul curent, pe portalul domnuleprimar.ro era postată o sesizare a domnului Constantin Bejenaru, din Roman, înregistrată ca reclamație, în care se spunea că angajările în Primăria Roman se fac în baza unor cerințe atipice.
Ce reclama domnul Bejenaru?
Va sesizez urmatorul aspect pe care consider ca ar trebui sa-l verificati. In ultimul timp, primaria Roman a scos mai multe locuri de munca la "concurs", pana aici toate bune si frumoase, dar daca te uiti pe fisa pe care trebuie sa o depui la angajare vezi niste conditii "atipice": de exemplu se cere vechime - 6 ani si 6 luni pe postul respectiv , sau 9 ani , sau 7 ani - apoi intervin anumite cerinte legate de studii ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca toate aceste posturi desi scoase legal la concurs ele deja sunt adjudecate, de catre rude, pile si alte relatii. Personal m-am interesat de anumite locuri de munca si intreband anumite persoane din primarie mi se spunea locul e aranjat sau nu te inscrie ca nu ai nici o sansa. De exemplu la angajarile pentru hidrocentrala unul din cei angajati este dl B. Constantin, membru PDL si activist infocat care a participat in campaniile electorale uite cum este - rasplatit cu un post caldut as fi curios daca fisa lui era completa la angajare .
Ce rugaminte am la dv - As vrea ca sa se scoata chestia cu vechimea acolo unde se poate, de exemplu , avem 25 de ani , sau 28 sau 30 , si nu reusim sa ne facem vechimea in campul de munca pentru ca muncim ori la negru, ori avem pe cartea de munca alta meserie ... si uite asa desi poate suntem competenti uite ca nu ne putem incadra.
Dati o sansa si tinerilor sa se prinda si ei un loc de munca, mai stopati nepotismul, mai schimbati comisia de angajare din cadrul primariei. Incercati sa monitorizati personal, incercati sa puneti camere de supraveghere cu microfon atunci cand se sustin concursurile. Cu respect!
Răspunsul oficial al conducerii Primăriei Roman!
In primul rand va informam ca in institutiile publice, in autoritatile publice si in unitatile bugetare incadrarea salariatilor se face numai prin concurs sau examen ( art. 30 din Legea 53/2003(R) – Codul Muncii).
Conditiile de organizare si modul de desfasurare a unui concurs sau examen se stabilesc conform regulamentului aprobat prin Hotarare de Guvern (HG 286/2011), deci nu dupa vointa arbitrara a cuiva cu competente decizionale.
Organigrama si statele de functii sunt supuse avizarii Agentiei Nationale a Functionarilor Publici si se aproba prin Hotarare a Consiliului Local Roman. Posturile din organigrama, respectiv statele de functii ale primariei, sunt stabilite in functie de atributiile de indeplinit pentru intreaga gama de activitati specifice, pe structuri, in deplina concordanta cu cerintele legislative si cu incadrarea in bugetul cheltuielilor de personal aprobate.
Posturile exista in statele de functii pe diferite niveluri ale studiilor si pe grade/trepte profesionale stabilite in functie de vechimea in munca, conform Legii cadru 284/200 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, astfel explicandu-se criteriile privind vechimea intr-o activitate profesionala sau in exercitarea studiilor absolvite.
Cel mai bun mod de a sti daca poti ocupa un post este sa te inscrii si sa participi la concursul/examenul pentru ocupare.
Va asigur ca niciodata optiunile politice ale vreunui candidat la ocuparea unui post in administratia locala condusa de mine, nu au constituit un criteriu de admitere sau de respingere a participarii ori in evaluarea profesionala.
Faptul ca ati ales sa va exprimati astfel fata de un candidat care a fost mai bine pregatit profesional decat dumneavoastra nu va onoreaza.
Atunci cand participi la un examen sau concurs nu exista castigator si pierzator, ci toti participantii au devenit castigatori: cel mai bine pregatit profesional ocupa functia, iar ceilalti isi pot imbunatati bagajul informativ, completandu-si punctele slabe din pregatire, identificate cu acest prilej, avand sansa sa fie mai buni la urmatoarea oportunitate si au fost cazuri in acest sens.
Mentionez ca la nivelul primariei nu exista o „comisie de angajari”, pentru fiecare concurs constituindu-se o comisie de concurs si o comisie de solutionare a contestatiilor, alcatuite din persoane cu experienta si pregatire profesionala in domeniu (art. 8 din HG 286/2011 si HG 611/ 2008), cuprinzand inclusiv reprezentanti ai Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.
Va asigur ca am promovat tinerii, in limitele legii, atat in echipa politica cu care am inceput mandatele in 2008 si 2012, cat si a celor ce sunt angajati ai administratiei publice locale, in exercitarea competentelor profesionale.
Nu putem stabili masuri suplimentare celor prevazute de legislatie cu privire la desfasurarea concursurilor sau examenelor. Cu respect, primarul Municipiului Roman Laurentiu Dan Leoreanu”.
Romanul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu