luni, 21 martie 2016

TEHNOCRATII LUI MACOVEI – Secretarul de stat din Ministerul Justitiei nu are studii juridice. Adrian Baboi este filosof si a fost asistentul Monicai Macovei, la fel ca si ministresa Justitiei Raluca Pruna. Un alt amic de-al lui Macovei, Cristian Ghinea, este consilier al premierului Ciolos. Ghinea este autorul maculaturii "Eu votez DNA". Ghinea: "Vreau sa ma vada mama ca m-am pupat cu Monica Macovei"

TEHNOCRATII LUI MACOVEI – Secretarul de stat din Ministerul Justitiei nu are studii juridice. Adrian Baboi este filosof si a fost asistentul Monicai Macovei, la fel ca si ministresa Justitiei Raluca Pruna. Un alt amic de-al lui Macovei, Cristian Ghinea, este consilier al premierului Ciolos. Ghinea este autorul maculaturii "Eu votez DNA". Ghinea: "Vreau sa ma vada mama ca m-am pupat cu Monica Macovei"

Duminică, 20 martie 2016 12:17 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email
Dupa ce a esuat in incercarea de a o planta in functia de ministru al Justitiei pe prietena ei de peripetii vamaiote, Cristina Guseth, Monica Macovei a reusit sa o trimita, pe linie tehnocrata, de la Bruxelles pe fosta sa asistenta Raluca Pruna. Intrucat o varianta mai buna nu s-a gasit, iar Parlamentul a fost recunoscator ca la audieri a venit cineva care macar avea studii juridice, Raluca Pruna a fost vazuta ca cea mai buna solutie si rapid urcata in functia de ministresa a Justitiei. De atunci si pana acum, Raluca Pruna a recunoscut ca are o "afiliere de idei cu Monica Macovei", a destituit si/sau numit sefi de institutii aflate in subordinea MJ, a suspendat publicarea cartilor din penitenciare, a propus reinvestirea Laurei Kovesi pentru inca un mandat la DNA, a dat o Ordonanta care vine sa reinvie Directia a VI-a Cercetari Penale a Securitatii, transformand SRI in organ de cercetare penala, a stabilit ca “discutiile despre drepturile omului sunt un lux teoretic si a defilat in "halat".
Pe langa aceste aspecte, ne-a atras atentia faptul ca Raluca Pruna urmeaza parca acelasi traseu al fostei sale sefe, Monica Macovei, incepand sa aduca in Ministerul Justitiei persoane care au avut sau poate inca au legatura cu actualul europarlamentar oengist. Problema este insa ca unele dintre aceste persoane aflate in apropierea tehnocratei Raluca Pruna in Ministerul Justitiei nu indeplinesc conditia pe care tot Parlamentul i-o ceruse lui Guseth, respectiv sa detina studii juridice. In aceasta situatie, se afla, spre exemplu, Adrian Baboi (foto 2), apropiat de-al Monicai Macovei, oficial, de prin 2010, cand a fost asistent la Bruxelles pentru aceasta in Parlamentul European.
Adrian Baboi, actual secretar de stat in cadrul Ministerului Justitiei numit in aceasta functie, in 5 ianuarie 2016, de premierul Dacian Ciolos o sfatuieste pe o alta asistenta de-a Monicai Macovei, Raluca Pruna, intr-ale Justitiei desi nu detine studii juridice si asta pentru ca asa cum insusi a marturisit pentru Lumeajustitiei.ro, este absolvent de Filosofie: "Am absolvit Facultatea de Filosofie a Universitatii Bucuresti in anul 1995 si un master in politici publice la London School of Economics. Detalii suplimentare cu privire la experienta mea profesionala sunt cuprinse in CV-ul anexat".
Ce este interesant este ca, inainte de a fi numit in functia de secretar de stat in MJ, absolventul de Filosofie, fost asistent al Monicai Macovei, se afla tot in Ministerul Justitiei, insa pe post de consilier personal al actualei ministrese, la randul sau fosta asistenta de-a lui Macovei. In aceasta calitate, pe care a ocupat-o in perioada 23.11.2015-4.01.2016, Adrian Baboi, conform CV-ului sau, a sfatuit-o pe Pruna "cu privire la strategia generala de conducere a ministerului, precum si in domeniile politicilor anticoruptie si de promovare a integritatii si transparentei institutionale". Calitatea sa de consilier intr-ale coruptiei in MJ, desi este absolvent de Filosofie, a incetat, asa cum am precizat si mai sus, odata cu numirea in functia de secretar de stat in MJ, in 5 ianuarie 2016.
Este posibil ca Adrian Baboi sa se fi specializat in lupta impotriva coruptiei, cu pregatirea sa in Filosofie, din octombrie 2010, cand ocupa functia de asistent parlamentar acreditat la Parlamentul European pentru fosta ministresa a Justitiei Monica Macovei. In acest post, in care a stat pana in iulie 2011, conform CV-ului pe care il atasam la finalul articolului, absolventul de Filosofie Adrian Baboi avea ca domenii de lucru control bugetar (mai exact, descarcarea de gestiune a agentiilor UE), politici privind transparenta bugetara la nivelul UE, reforma sistemului european de achizitii publice.
In rest, actualul secretar de stat bifeaza in CV activitati de consulant, consilier, asistent, cercetator, senior expert, formator, coordonator de programe in domeniile liberului acces la informatiile de interes public sau in domeniul bunei guvernari si al educatiei pentru protectia mediului.
Macovei si-a trimis adulatori si langa premierul Dacian Ciolos
Un alt apropiat (sau fan) de-al Monicai Macovei care si-a gasit locul in Guvernul de asa-zisi tehnocrati condus de Dacian Ciolos este Cristian Ghinea. Acesta a fost numit, in noiembrie 2015, in functia de consilier de stat pe afaceri europene la Cancelaria primului ministru, la propunerea lui Ciolos.
Ghinea afirma la acel moment ca “premierul Dacian Ciolos mi-a propus sa fiu consilier de stat pe afaceri europene”, argumentand ca “Premierul are o abordare interesanta despre cum ar trebui sa lucreze ministerele, grupate tematic si, deocamdata, pot spune ca atributiile mele vor fi in zona de urmarire a rolului Romaniei in UE si implementare a reformelor care decurg din acest rol". A adaugat Ghinea ca atunci cand Ciolos “iti cere ceva, nu refuzi”.
Desigur, problema la Ghinea, ca si la Baboi, este cam aceeasi: intr-un guvern de tehnocrati isi fac loc persoane care nu au deloc pregatirea necesara postului pe care au fost numiti.
In cazul lui Ghinea, noua functie de consilier de stat pe afaceri europene nu cade prea bine cu pregatirea lui Ghinea de activant pe la diverse ONG-uri finantate de Fundatia Soros.
Desigur, multora, numele lui Cristian Ghinea le suna cunoscut ca fiind cel care s-a filmat cum se pupa cu europarlamentara Macovei, ca sa il vada si mama lui.
Scena in care Ghinea isi promova cartea “Eu votez DNA” alaturi “adevarata mama a DNA”, Monica Macovei, a devenit virala pe Youtube, dar si in presa, mai ales ca finalul era unul induiosator (vezi facsimil si video).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu