miercuri, 29 iulie 2015

ADRESA DUBIOASA – DNA le coace un dosar penal judecatorilor Risantea Gagescu si Damian Dolache, drept rasplata pentru achitarea Marianei Rarinca judecata pentru un santaj imaginar la sefa ICCJ Livia Stanciu. Sefa de la Judiciar, Elena Matiesescu, a cerut tot dosarul penal de la CAB pentru “o lucrare”. Alta decat contestatia in anulare. Este nepermis ca un parchet care incaseaza achitari sa ii cerceteze pe judecatorii care l-au nemultumit prin solutiile date


Ne-am obisnuit deja ca DNA sa acuze ca sunt nelegale hotararile judecatoresti de achitare (128 de achitati numai in 2014), insa nu a devenit, inca, o obisnuita sa treaca si la fapte impotriva judecatorilor, care prin achitarile date, au scos la lumina ca DNA comite grave abuzuri impotriva drepturilor cetatenesti. Demonstratia pe care DNA ne-o ofera intr-un dosar cu ecou ne arata in schimb ca independenta judecatorilor poate fi afectata de un Parchet Anticoruptie care isi permite orice.
In data de 23 iulie 2015, fix in ziua in care s-a admis cererea DNA de preschimbare, in sensul devansarii, a termenului de judecata pentru contestatia in anulare in cauza Rarinca, procurorii anticoruptie au solicitat instantei sa puna la dispozitie in integralitate dosarul in care judecatorii CAB au achitat-o pe Mariana Rarinca.
Scopul acestei solicitari (vezi facsimil) este acela al “solutionarii unei lucrari”.
Cererea DNA de a solutiona o “lucrare” in baza documentelor existente in dosarul Marianei Rarinca, ne duce cu gandul la informatiile pe care surse judiciare ni le-au dezvaluit, si anume ca judecatorilor care au pronuntat hotararea de achitare definitiva in cazul "Rarinca", respectiv Risantea Gagescu si Damian Dolache li se coace un dosar penal. Motivul dosarului penal, din informatiile pe care le detinem, este simplu si ar reprezenta o ofensiva a procurorilor care ar trebui sa raspunda penal pentru inscenarea din cazul “Rarinca”. Practic, procurorii DNA s-au gandit sa se scoata, ingropandu-i pe judecatorii care i-au demascat.
Dincolo de faptul ca solicitarea DNA a fost facuta expres in data de 23 iulie 201,5 intrucat se cunostea componenta completului care ar urma sa admita sau sa respinga cererea de devansarea si cea de punerea la dispozitie a unor copii din dosar, un alt lucru ne-a atras atentia.
In solicitarea facuta de sefa de la Judiciar din DNA, procuroarea Elena Matiesescu, se solicita xerocopierea unor acte din dosarul nr. 224/P/2014, atasat la dosarul nr.22647/3/2014. Adica din dosarul pe care chiar DNA l-a instrumentat. Interesant, nu?
Consideram ca, in cazul in care exista un minim risc ca “lucrarea” DNA ii vizeaza pe judecatorii care au dispus o solutie de achitare controversata este necesar ca Inspectia Judiciara sa se sesizeze din oficiu sau cel putin sa urmareasca indeaproape evolutia in acest dosar. Este necesar sa se vada daca actiunile procurorilor DNA ascund o alta facatura marca DNA, pusa la cale dupa rusinoasa achitare obtinuta in dosarul in care Mariana Rarinca, pensionara acuzata de sefa Inaltei Curti de Curti de Casatie si Justitie, judecatoare Livia Doina Stanciu de santaj, a fost achitata definitiv de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti, Risantea Gagescu si Damian Dolache.
Accesari:583

Comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu