miercuri, 29 iulie 2015

(P) Sectorul 3 – orasul din interiorul Bucurestiului

Primaria Sectorului 3 a implementat un nou model de administratie locala, prin apropierea de proprii cetateni. Conform primarului Robert Negoita, o primarie inseamna mai mult decat o administratie eficienta, primaria trebuie sa fie aproape de locuitorii sai, trebuie sa fie centrul comunitatii locale.
Incepand cu 2012, administratia locala a Sectorului 3 a implementat mai multe proiecte pentru cresterea spiritului civic al locuitorilor si pentru formarea unei comunitati. Primul pas a fost comunicarea mult mai facila dintre Primarie si cetateni. Astfel, a luat nasterea "Grupul Consilierilor Civici". Proiectul a inceput atunci cand pagina de Facebook a primarului Robert Negoita a fost asaltata cu diverse cereri de catre locuitorii Sectorului 3. Pentru a putea rezolva, in timp real, aceste sesizari a fost organizat un grup de voluntari ce preluau aceste cereri. In acest moment "Grupul Consilierilor Civici" s-a extins, fiecare consilier avand pagina de Facebook publica, pentru a putea primi cererile si sesizarile cetatenilor.

Tot pentru a facilita comunicarea dintre comunitate si primarie, incepand cu luna mai a acestui an, primarul Sectorului 3, Robert Negoita, a demarat o campanie de intalniri cu cetatenii, pe care i-a invitat sa prezinte problemele cu care se confrunta. Dincolo de relatia cetatean - institutie, primaria Sectorului 3 a incurajat interactiunea dintre proprii cetateni, prin proiecte ca: Clubul Pensionarilor, spectacolele organizate in parcul IOR sau actiunile de voluntariat pentru igienizarea zonei retrocedate in 2005 din parcul "Alexandru Ioan Cuza".

Echipa Primariei Sectorului 3 crede cu tarie ca administratia locala nu este despre partide politice, este despre comunitate si despre oamenii care formeaza acea comunitate. Chiar daca in Romania lupta politica pare mereu cea mai importanta, trebuie sa intelegem ca administratia locala se face cu oameni si pentru oameni.

 

Disclaimer: Prezentul material este un articol publicitar si continutul sau nu este redactat de catre HotNews.ro  

3947 vizualizari

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu