vineri, 31 iulie 2015

La mulți ani, stimate profesor Petru Sandu!

La mulți ani, stimate profesor Petru Sandu!

La mulți ani, stimate profesor Petru Sandu!
31 July
03:17 2015
Directorul Liceului cu Program Sportiv Roman va împlini 67 de ani, duminică, 2 august.
Sandu 4Petru Sandu s-a născut în Dolheşti (Suceava), în 1948, 2 august. De mai mult de 20 de ani, este în fruntea şcolii numite Liceul cu Program Sportiv Roman. A urmat cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Bacău, în perioada 1976-1979, pe care le-a absolvit cu specializarea fotbal. A fost repartizat să profeseze la Liceul Teoretic, la Dolhasca. N-a durat prea mult şi a venit la catedra de fotbal a Clubului Sportiv Școlar Roman.
Reamintim dintre cele spuse de formatorul de caractere Petru Sandu cu alte ocazii: “Am fost profesor şi director la Clubul Sportiv Școlar Roman. În 1990, am înfiinţat Liceul cu Program Sportiv Roman. Am propus colegilor mei, atunci, înfiinţarea liceului cu secţiile sportive din cadrul clubului sportiv, adică preluarea secţiilor de handbal şi atletism. Mai târziu, au luat fiinţă secţiile de judo, lupte şi baseball. Am întâmpinat greutăţi din cauza bazei sportive şi a localului pentru liceu. S-au făcut demersuri şi, apoi, am reuşit să preluăm toată baza sportivă de la Constantinescu Nehoi, în afară de sala de atletism. Încet, încet, am reuşit să funcţionăm în clădirea actuală, cu săli de clasă, cabinete şi laboratoare, dar şi cu internat, cantină, teren şi săli de antrenament. Am pornit de la o singură clasă, preluată de la Liceul «Roman-Vodă», clasă cu program sportiv. În primii ani, am funcţionat doar la clasele de la a 9-a şi până la a 12-a, apoi am avut şi clase de gimnaziu. De-a lungul timpului, unindu-ne forţele, profesori, sportivi şi părinţi, cu foarte multă muncă, s-au obţinut rezultate mari. Bianca Perie este sportiva de referinţă. Ne mândrim şi cu toţi sportivii de la celelalte ramuri sportive cooptaţi în loturile naţionale, în special la handbal. Tereza Tamaş, Simona Popa, Roxana Varga şi Ana Maria Iuganu sunt nume cunoscute. La fotbal ne lăudăm cu calificări la turnee semifinale şi finale. Avem şi jucători care au ajuns la echipe mari, precum Steaua. Eugen Baciu a fost elevul nostru. Dumitraş a fost elevul nostru. Cornel Codreanu, Iosif Susanu, Ovidiu Ciobanu sau Dumitru Cepoiu, spre exemplu, au şi ei scris, undeva, în cartea lor de vizită, LPS Roman”.
Sandu 3“Să-i dea Dumnezeu sănătate! Avându-l pe domnia sa la conducere, LPS Roman va rămâne în frunte. Ceea ce a făcut pentru club şi pentru oraş este greu de egalat. Nici un liceu cu program sportiv din ţară nu are ce avem noi. Uitaţi-vă ce bază sportivă avem! Îl iubim pentru ceea ce a făcut pentru noi. Când ne ceartă – şi ne ceartă -, nu ne ceartă degeaba. Zeci de ani a venit la serviciu dimineaţă, înainte de ora 7 fără zece. Aşa este şi acum, inclusiv sâmbăta”, a spus Sergiu Munteanu, organizator de competiţii la LPS Roman, în numele colegilor de la instituţia amintită.
La mulţi ani, dom’ profesor!

Comentarii

2 comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu