marți, 28 iulie 2015

SALVAREA PARTENERIATULUI STANCIU-KOVESI - Judecatorii George Dorel Matei si Bogdan Ion Tudoran de la CAB au judecat si admis in principiu, pe sest, contestatia in anulare prin care DNA forteaza desfiintarea deciziei definitive de achitare a Marianei Rarinca, tinuta nevinovata 6 luni in arest la plangerea sefei ICCJ. DNA a obtinut si preschimbarea termenului de fond, din 2 septembrie in 17 august, fara ca Rarinca sa fie citata

Judecatorii George Dorel Matei (foto 1) si Corneliu Bogdan Ion Tudoran de la Curtea de Apel Bucuresti au admis, pe sest, cererea DNA de preschimbare a termenului de judecata si au declarat admisibila in principiu contestatia in anulare prin care procurorii condusi de Laura Codruta Kovesi incearca sa obtina desfiintarea deciziei definitive de achitare a Marianei Rarinca, pensionara arestata pe nedrept la plangerea de santaj a sefei ICCJ, Livia Stanciu, tinuta degeaba 191 de zile in puscarie si declarata nevinovata de judecatorii Risantea Gagescu si Damian Dolache, de la CAB.

Ignorand cu desavarsire decizia de neconstitutionalitate a art. 431 alin. (1) Cpp din 14 iulie 2015 - prin care CCR a stabilit ca „solutia legislativa potrivit careia admisibilitatea in principiu a contestatiei in anulare se examineaza de catre instanta 'fara citarea partilor' este neconstitutionala”, George Matei - prieten al lui Cristi Vasilica Danilet (foto 2), cel care a explicat cum Rarinca, desi achitata, nu e nevinovata) - si Corneliu Bogdan Ion Tudoran au analizat, joi 23 iulie 2015, admisibilitatea in principiu a contestatiei in anulare fara citarea Marianei Rarinca, declarand cererea DNA admisibila. Asta dupa ce magistratii au incuviintat solicitarea parchetului anticoruptie de preschimbare a termenului de judecata, stabilit initial pentru 2 septembrie 2015.
Astfel, odata admisa in principiu, contestatia in anulare formulata de DNA impotriva deciziei de achitare din 20 mai 2015 a judecatorilor Risantea si Gagescu urmeaza a fi examinata, pe fond, la 17 august 2015.
Trebuie precizat ca pe portalul Curtii de Apel Bucuresti nu figureaza nici sedinta din 23 iulie 2015 - in care cererea DNA a fost declarata admisibila in principiu, nici termenul de fond al dosarului avand ca obiect contestatia in anulare, stabilit pentru 17 august 2015 (dosar nr. 3302/2/2015).
Accesari:2201

Comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu