miercuri, 29 iulie 2015

Atenţie la cremele expirate!

Atenţie la cremele expirate!

Atenţie la cremele expirate!
30 July
02:38 2015
Inspectorii OPC au descoperit pe rafturile magazinelor produse cosmetice care erau expirate chiar şi de un an de zile.

În perioada 22 – 30 iunie, comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Neamţ au desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea produselor cosmetice, în care au fost cuprinşi 15 operatori economici, la toţi constatându-se abateri de la prevederile legale.
Valoarea produselor controlate este de 51.683 de lei, din care cu abateri au fost identificate produse cosmetice în valoare de 5.690 de lei.
Printre deficienţele constatate de comisari în urma acţiunilor de verificare se numără  informarea incorectă sau incompletă a consumatorilor prin etichetarea produselor cosmetice, comercializarea de produse cu data de minimă durabilitate depăşită, lipsa traducerilor sau traducerea incorectă a informaţiilor menţionate de producător pe etichetă.
Cinci operatori economici comercializau produse cosmetice în afara datei de minimă durabilitate înscrisă de producător pe ambalaj. S-au descoperit, pe rafturile magazinelor, crema hidratantă cu aloe vera “Oana”, expirată de 23 zile, After Shave Axial Clasic expirat de şase luni, crema depilatoare “Farmec” cu aloe vera expirată de patru luni, lac de unghii “Lingxi”, provenienţă China, expirat de 12 luni, şi apă de toaletă vrac expirată de zece luni.
Pentru nerespectarea prevederilor legale s-au aplicat şapte avertismente şi 11 amenzi, în valoare de 21.000 de lei. Pentru limitarea prejudicierii consumatorilor, odată cu aplicarea sancţiunilor au fost dispuse şi măsuri de oprire temporară de la comercializare pentru 424 de produse, în valoare de 3.782 de lei, şi oprirea definitivă de la comercializare a 23 de produse, care erau expirate, în valoare de 183 de lei.

Comentarii

0 comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu