duminică, 12 iulie 2015

113 medici de familie primesc spor pentru condiții deosebite

113 medici de familie primesc spor pentru condiții deosebite

113 medici de familie primesc spor pentru condiții deosebite
13 July
01:36 2015
După majorarea punctajelor pentru condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea un medic de familie, 113 medici din judeţ au primit un spor între 10 şi 32%. 
Zeci de medici de familie care îşi desfăşoară activitatea la ţară primesc în acest moment spor de lucru în mediul rural şi mulţi dintre aceştia nu ar fi reuşit să facă faţă fără banii care le răsplătesc munca în zone izolate. Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ a publicat pe site-ul instituţiei o situaţie cu privire la medicii care primesc “sporul de zonă”.
Astfel, 113 medici de familie din mediul rural primesc, pe lângă bugetul alocat de CAS Neamţ, prin contractul anual, şi un spor, care variază în funcţie de problemele întâmpinate de medic în zona în care îşi desfăşoară activitatea. Se ţine cont de distanţa cabinetului faţă de o structură de primire a urgenţelor, de modul de alimentare cu apă, de asigurare a căldurii sau de distanţa faţă de cea mai apropiată localitate urbană.
Până anul acesta, 105 medici de familie din judeţul Neamţ primeau sporuri pentru zonă.
De la 1 aprilie, s-a modificat modul de calcul al punctajelor care sunt folosite la stabilirea acestui spor. De exemplu, până acum, dacă deplasarea medicului la domiciliul beneficiarilor de servicii medicale se făcea pe drumuri neasfaltate şi nepietruite în proporţie de peste 50%, acesta primea două puncte la calculul sporului, dar, de acum, el va primi patru puncte. Dacă distanţa rutieră dintre localitatea unde se află sediul cabinetului medical şi localitatea cea mai apropiată unde se află o structură de primire urgenţe din cadrul aceluiaşi judeţ era peste 60 de kilometri, medicul primea şase puncte la calculul sporului, însă de acum va primi opt puncte.
În urma recalculării acestor sporuri, CAS Neamţ a decis că 113 medici de familie din judeţ îndeplinesc condiţiile necesare pentru a primi un spor de zonă. 78 dintre aceştia primesc un spor între 10% şi 20%, 14 medici primesc între 21 şi 30%, iar trei primesc peste 30%. Acestora li se adaugă alţi 18 medici care primesc spor şi pentru cabinetul propriu, şi pentru punctele de lucru pe care le au în alte localităţi. Un exemplu este cazul medicului Daniela Andruşcă, din Valea Ursului. Aceasta primeşte un spor de 18% pentru cabinetul său, 24% pentru punctul de lucru Giurgeni şi 20% pentru punctul de lucru Bucium.

Comentarii

0 comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu