duminică, 26 iulie 2015

Alimente care restabilesc echilibrul hormonal

Alimente care restabilesc echilibrul hormonal

de Consuela Stratulat, 15 Jul 2015 20:00
ou cu avocado
Când îți faci un plan alimentar, trebuie să ții cont de faptul că anumite produse ți-ar putea provoca un dezechilibru hormonal. Vezi cele mai bune alimente pentru hormoni.
Advertisement

Quinoa

Quinoa a devenit extrem de populară, datorită proprietăților benefice pe care le are. Este plină de proteine, magneziu, fosfor, dar și substanțe care îți echilibrează nivelul hormonilor din organism, potrivit msn.com. Spre deosebire de alte cereale care au un index glicemic mare, quinoa conține proteine care îți menține nivelul de zahăr din sânge în limite normale. Consumă quinoa de cel puțin două ori pe săptămână, pentru a beneficia de proprietățile sale.

Migdale

Dacă pielea ta îți face probleme, încearcă să consumi mai multe migdale. Îți cresc nivelul de adiponectină, un hormon care reglează nivelul de zahăr din sânge și oprește, astfel, fluctuațiile hormonale. În plus, studiile au arătat că migdalele scad nivelul de testosteron și îți fac pielea mai luminoasă.

Avocado

Avocado menține colesterolul în limite normale, iar aceasta este cheia pentru un echilibru hormonal. În plus, grăsimile sănătoase pe care le conține îți fac pielea să strălucească. Mănâncă cel puțin jumătate de avocado pe zi, pentru a beneficia de proprietățile sale.

Ouă

Ouăle conțin substanțe care îți ajută organismul să creeze hormoni și reglează nivelul lor. Este indicat să consumi doar un ou pe zi și vei observa o îmbunătățire a aspectului părului și tenului tău.
Sursa foto: Shutterstock.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu